Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2015
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000064" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000064 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201605-0002_Odrudy_jecmene_registrovane_ve_Slovenske_republice_po_sklizni_2015.php" target="_blank" >https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201605-0002_Odrudy_jecmene_registrovane_ve_Slovenske_republice_po_sklizni_2015.php</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016020" target="_blank" >10.18832/kp2016020</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2015
Popis výsledku v původním jazyce
After three-year tests (2013–2015) following malting barley varieties were registered in the Slovak Republic: Michelle, SK Levitus, SU Gesine, and Tango. The highest extract content was exhibited by the varieties SK Levitus (83.5%), Michelle (83.3%), and Tango (83.3%). All the studied varieties exhibited very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest levels of final apparent attenuation were recorded in the variety Tango (83.2%). The level of degradation of cell walls given by friability was at the optimal level in all the studied varieties (84–93%). β-glucan content in wort moved from 82–225 mg/l. The studied varieties did not have a significant problem with wort clarity. Further, a non-malting winter barley variety Monroe was registered.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2015
Popis výsledku anglicky
After three-year tests (2013–2015) following malting barley varieties were registered in the Slovak Republic: Michelle, SK Levitus, SU Gesine, and Tango. The highest extract content was exhibited by the varieties SK Levitus (83.5%), Michelle (83.3%), and Tango (83.3%). All the studied varieties exhibited very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest levels of final apparent attenuation were recorded in the variety Tango (83.2%). The level of degradation of cell walls given by friability was at the optimal level in all the studied varieties (84–93%). β-glucan content in wort moved from 82–225 mg/l. The studied varieties did not have a significant problem with wort clarity. Further, a non-malting winter barley variety Monroe was registered.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
62
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
152–156
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—