Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2015

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000064" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000064 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201605-0002_Odrudy_jecmene_registrovane_ve_Slovenske_republice_po_sklizni_2015.php" target="_blank" >https://kvasnyprumysl.cz/artkey/kpr-201605-0002_Odrudy_jecmene_registrovane_ve_Slovenske_republice_po_sklizni_2015.php</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2016020" target="_blank" >10.18832/kp2016020</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2015

  • Popis výsledku v původním jazyce

    After three-year tests (2013–2015) following malting barley varieties were registered in the Slovak Republic: Michelle, SK Levitus, SU Gesine, and Tango. The highest extract content was exhibited by the varieties SK Levitus (83.5%), Michelle (83.3%), and Tango (83.3%). All the studied varieties exhibited very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest levels of final apparent attenuation were recorded in the variety Tango (83.2%). The level of degradation of cell walls given by friability was at the optimal level in all the studied varieties (84–93%). β-glucan content in wort moved from 82–225 mg/l. The studied varieties did not have a significant problem with wort clarity. Further, a non-malting winter barley variety Monroe was registered.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2015

  • Popis výsledku anglicky

    After three-year tests (2013–2015) following malting barley varieties were registered in the Slovak Republic: Michelle, SK Levitus, SU Gesine, and Tango. The highest extract content was exhibited by the varieties SK Levitus (83.5%), Michelle (83.3%), and Tango (83.3%). All the studied varieties exhibited very good to optimal level of proteolytic and amylolytic modification. The highest levels of final apparent attenuation were recorded in the variety Tango (83.2%). The level of degradation of cell walls given by friability was at the optimal level in all the studied varieties (84–93%). β-glucan content in wort moved from 82–225 mg/l. The studied varieties did not have a significant problem with wort clarity. Further, a non-malting winter barley variety Monroe was registered.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    62

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    152–156

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus