Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230001039" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0001039 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nové odrůdy ječmene a vliv délky sladování na kvalitu sladu. V rámci přednášky byly představeny odrůdy ječmene Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar a SU Zaza registrované v roce 2014 z pohledu jejich sladovnické kvality. Zkrácení sladování o jeden den se u sledovaných odrůd projevilo snížením extraktivnosti o 0,4 %, relativního extraktu při 45 °C o 0,6 %, Kolbachova čísla o 0,4 %, dosažitelného stupně prokvašení o 0,8 %. Nejvíce se zkrácení sladování odrazilo naúrovni cytolytického rozluštění. Degradace buněčných stěn se snížila o 13 % a obsah beta-glukanů ve sladině o 265 mg/l. Všechny odrůdy s jednou výjimkou se dostaly výrazně mimo akceptovatelnou úroveň obsahu beta-glukanů ve sladině. Přednáška na akci "Technologická porada" firmy Sladovny Soufflet ČR, a.s., sladovna Hodonice 8. 12. 2014.

  • Název v anglickém jazyce

    New barley varieties and the effect of the length of malting on malt quality

  • Popis výsledku anglicky

    During the lecture, the barley varieties Britney, Francin, KWS Asta, KWS Irina, Montoya, Odyssey, Overture, RGT Otakar, and SU Zaza registered in 2014 were introduced in terms of their malting quality. Shortening of malting by one day was reflected in the studied varieties by the decrease in extract content by 0.4 %, relative extract at 45 °C by 0.6 %, Kolbach index by 0.4 %, apparent attenuation by 0.8 %. Shortening of malting was most reflected at the level of cytolytic modification. Degradation of cell walls was reduced by 13 % and beta-glucan content in wort by 265 mg/l. All the varieties, with one exception, got significantly beyond the acceptable level of beta-glucan content in wort. The lecture in the Technological consultancy " of the company Sladovny Soufflet ČR, a.s. held in the malting plant Hodonice on December 8, 2014.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů