Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? I: Contents of ?- and ?-Bitter Acids
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000955" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000955 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? I: Contents of ?- and ?-Bitter Acids
Popis výsledku v původním jazyce
The contents of ?- and ?- bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2013 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (77.8% of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (10.6%) and Tršice (11.7%).The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.8% of the harvest areas, the Sládek variety on 5.6%, Premiant variety on 4.7% and the Agnus variety on 1.0% of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-bitter acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 3.34% (in the Žatec area 3.46%, in the Úštěk area 3.24% and in the Tršice area 2.90%). The content of ?-bitter acids was 3.58%. The content of ?-bitter acids was 0.78% (18.9% rel.) lower when compared to the year 2012 and 0.32% (8,7% rel.) lower when compared to the average of the last 20 years. The content of ?-bitter acids was 1.17% lower when compared
Název v anglickém jazyce
Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? I: Contents of ?- and ?-Bitter Acids
Popis výsledku anglicky
The contents of ?- and ?- bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2013 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (77.8% of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (10.6%) and Tršice (11.7%).The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.8% of the harvest areas, the Sládek variety on 5.6%, Premiant variety on 4.7% and the Agnus variety on 1.0% of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-bitter acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 3.34% (in the Žatec area 3.46%, in the Úštěk area 3.24% and in the Tršice area 2.90%). The content of ?-bitter acids was 3.58%. The content of ?-bitter acids was 0.78% (18.9% rel.) lower when compared to the year 2012 and 0.32% (8,7% rel.) lower when compared to the average of the last 20 years. The content of ?-bitter acids was 1.17% lower when compared
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
88-95
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—