Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? I: Contents of ?- and ?-Bitter Acids

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000955" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000955 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2014/4/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? I: Contents of ?- and ?-Bitter Acids

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contents of ?- and ?- bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2013 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (77.8% of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (10.6%) and Tršice (11.7%).The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.8% of the harvest areas, the Sládek variety on 5.6%, Premiant variety on 4.7% and the Agnus variety on 1.0% of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-bitter acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 3.34% (in the Žatec area 3.46%, in the Úštěk area 3.24% and in the Tršice area 2.90%). The content of ?-bitter acids was 3.58%. The content of ?-bitter acids was 0.78% (18.9% rel.) lower when compared to the year 2012 and 0.32% (8,7% rel.) lower when compared to the average of the last 20 years. The content of ?-bitter acids was 1.17% lower when compared

  • Název v anglickém jazyce

    Evaluation of bitter acids and polyphenols content in Czech hops harvest in 2013 ? I: Contents of ?- and ?-Bitter Acids

  • Popis výsledku anglicky

    The contents of ?- and ?- bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2013 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (77.8% of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (10.6%) and Tršice (11.7%).The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.8% of the harvest areas, the Sládek variety on 5.6%, Premiant variety on 4.7% and the Agnus variety on 1.0% of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-bitter acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 3.34% (in the Žatec area 3.46%, in the Úštěk area 3.24% and in the Tršice area 2.90%). The content of ?-bitter acids was 3.58%. The content of ?-bitter acids was 0.78% (18.9% rel.) lower when compared to the year 2012 and 0.32% (8,7% rel.) lower when compared to the average of the last 20 years. The content of ?-bitter acids was 1.17% lower when compared

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    60

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    88-95

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus