The Evaluation of ?- and ?- Bitter Acid Contents of Czech and Moravian Hops from the 2010 Harvest
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000617" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000617 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/4/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Evaluation of ?- and ?- Bitter Acid Contents of Czech and Moravian Hops from the 2010 Harvest
Popis výsledku v původním jazyce
The contents of ?- and ?-bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2010 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (73.8 % of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (12.5 %) and Tršice (13.6 %). The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.2 % of the harvest areas, the Sladek variety on 5.2 %, Premiant variety on 5.5 % and the Agnus variety on 2.7 % of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter (DM). The average value for ?-acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 3.0 % (in the Žatec area 3.1 %, in the Úštěk area 3.1 % and in the Tršice area 2.5 %). The content of ?-acids was 5.1 %. The content of ?-acids was 0.9 % lower when compared to the year 2009 and 0.6 % lower when compared to the average of the last 17 years. The content of ?-acids was 0.3 % higher when compared to the year 2009 and also to the long-ter
Název v anglickém jazyce
The Evaluation of ?- and ?- Bitter Acid Contents of Czech and Moravian Hops from the 2010 Harvest
Popis výsledku anglicky
The contents of ?- and ?-bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2010 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (73.8 % of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (12.5 %) and Tršice (13.6 %). The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.2 % of the harvest areas, the Sladek variety on 5.2 %, Premiant variety on 5.5 % and the Agnus variety on 2.7 % of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter (DM). The average value for ?-acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 3.0 % (in the Žatec area 3.1 %, in the Úštěk area 3.1 % and in the Tršice area 2.5 %). The content of ?-acids was 5.1 %. The content of ?-acids was 0.9 % lower when compared to the year 2009 and 0.6 % lower when compared to the average of the last 17 years. The content of ?-acids was 0.3 % higher when compared to the year 2009 and also to the long-ter
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
57
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
82-89
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—