Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Evaluation of ?- and ?- Bitter Acid Contents of Czech and Moravian Hops from the 2010 Harvest

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F11%3A%230000617" target="_blank" >RIV/60193697:_____/11:#0000617 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/4/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/cz/journal/2011/4/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Evaluation of ?- and ?- Bitter Acid Contents of Czech and Moravian Hops from the 2010 Harvest

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contents of ?- and ?-bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2010 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (73.8 % of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (12.5 %) and Tršice (13.6 %). The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.2 % of the harvest areas, the Sladek variety on 5.2 %, Premiant variety on 5.5 % and the Agnus variety on 2.7 % of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter (DM). The average value for ?-acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 3.0 % (in the Žatec area 3.1 %, in the Úštěk area 3.1 % and in the Tršice area 2.5 %). The content of ?-acids was 5.1 %. The content of ?-acids was 0.9 % lower when compared to the year 2009 and 0.6 % lower when compared to the average of the last 17 years. The content of ?-acids was 0.3 % higher when compared to the year 2009 and also to the long-ter

  • Název v anglickém jazyce

    The Evaluation of ?- and ?- Bitter Acid Contents of Czech and Moravian Hops from the 2010 Harvest

  • Popis výsledku anglicky

    The contents of ?- and ?-bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2010 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (73.8 % of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (12.5 %) and Tršice (13.6 %). The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.2 % of the harvest areas, the Sladek variety on 5.2 %, Premiant variety on 5.5 % and the Agnus variety on 2.7 % of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter (DM). The average value for ?-acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 3.0 % (in the Žatec area 3.1 %, in the Úštěk area 3.1 % and in the Tršice area 2.5 %). The content of ?-acids was 5.1 %. The content of ?-acids was 0.9 % lower when compared to the year 2009 and 0.6 % lower when compared to the average of the last 17 years. The content of ?-acids was 0.3 % higher when compared to the year 2009 and also to the long-ter

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    57

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    82-89

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus