The evaluation of ?- and ?-acid contents of Czech and Moravian hops from the 2011 harvest
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000701" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000701 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/3/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/3/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The evaluation of ?- and ?-acid contents of Czech and Moravian hops from the 2011 harvest
Popis výsledku v původním jazyce
The contents of ?- and ?- acids from hops harvested in the Czech Republic in 2011 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (75.9 % of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (13.3 %) and Tršice (12.6 %). TheSaaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87,4 % of the harvest areas, the Sladek variety on 5.4 %, Premiant variety on 5.5 % and the Agnus variety on 1.1 % of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 4.2 % (in the Žatec area 4.26 %, in the Úštěk area 4.06 % and in the Tršice area 4.06 %). The content of ?-acids was 5.13 %. The content of ?-acids was 1.21 % higher when compared to the year 2010 and 0.55 % higher when compared to the average of the last 18 years. The content of ?-acids was 0.33 % higher when compared to the long-term average and identical to t
Název v anglickém jazyce
The evaluation of ?- and ?-acid contents of Czech and Moravian hops from the 2011 harvest
Popis výsledku anglicky
The contents of ?- and ?- acids from hops harvested in the Czech Republic in 2011 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (75.9 % of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (13.3 %) and Tršice (12.6 %). TheSaaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87,4 % of the harvest areas, the Sladek variety on 5.4 %, Premiant variety on 5.5 % and the Agnus variety on 1.1 % of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 4.2 % (in the Žatec area 4.26 %, in the Úštěk area 4.06 % and in the Tršice area 4.06 %). The content of ?-acids was 5.13 %. The content of ?-acids was 1.21 % higher when compared to the year 2010 and 0.55 % higher when compared to the average of the last 18 years. The content of ?-acids was 0.33 % higher when compared to the long-term average and identical to t
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
66-72
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—