Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The evaluation of ?- and ?-acid contents of Czech and Moravian hops from the 2011 harvest

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F12%3A%230000701" target="_blank" >RIV/60193697:_____/12:#0000701 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/3/" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.cz/en/journal/2012/3/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The evaluation of ?- and ?-acid contents of Czech and Moravian hops from the 2011 harvest

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contents of ?- and ?- acids from hops harvested in the Czech Republic in 2011 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (75.9 % of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (13.3 %) and Tršice (12.6 %). TheSaaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87,4 % of the harvest areas, the Sladek variety on 5.4 %, Premiant variety on 5.5 % and the Agnus variety on 1.1 % of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 4.2 % (in the Žatec area 4.26 %, in the Úštěk area 4.06 % and in the Tršice area 4.06 %). The content of ?-acids was 5.13 %. The content of ?-acids was 1.21 % higher when compared to the year 2010 and 0.55 % higher when compared to the average of the last 18 years. The content of ?-acids was 0.33 % higher when compared to the long-term average and identical to t

  • Název v anglickém jazyce

    The evaluation of ?- and ?-acid contents of Czech and Moravian hops from the 2011 harvest

  • Popis výsledku anglicky

    The contents of ?- and ?- acids from hops harvested in the Czech Republic in 2011 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (75.9 % of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (13.3 %) and Tršice (12.6 %). TheSaaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87,4 % of the harvest areas, the Sladek variety on 5.4 %, Premiant variety on 5.5 % and the Agnus variety on 1.1 % of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 4.2 % (in the Žatec area 4.26 %, in the Úštěk area 4.06 % and in the Tršice area 4.06 %). The content of ?-acids was 5.13 %. The content of ?-acids was 1.21 % higher when compared to the year 2010 and 0.55 % higher when compared to the average of the last 18 years. The content of ?-acids was 0.33 % higher when compared to the long-term average and identical to t

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    58

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    66-72

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus