Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The evaluation of ?- and ?- bitter acid contents of Czech and Moravian hops from the 2012 harvest

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000818" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000818 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/4" target="_blank" >http://kvasnyprumysl.cz/en/journal/2013/4</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The evaluation of ?- and ?- bitter acid contents of Czech and Moravian hops from the 2012 harvest

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The contents of ?- and ?- bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2012 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (77.8% of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (10.8%) and Tršice (11.5%).The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.2% of the harvest areas, the Sládek variety on 5.5%, Premiant variety on 5.2% and the Agnus variety on 1.2% of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-bitter acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 4.12% (in the Žatec area 4.21%, in the Úštěk area 4.04 % and in the Tršice area 3.84%). The content of ?-bitter acids was 4.75%. The content of ?-bitter acids was 0.08% lower when compared to the year 2011 and 0.45% higher when compared to the average of the last 19 years. The content of ?-bitter acids was 0.38 % lower when compared to the year 2011 and i

  • Název v anglickém jazyce

    The evaluation of ?- and ?- bitter acid contents of Czech and Moravian hops from the 2012 harvest

  • Popis výsledku anglicky

    The contents of ?- and ?- bitter acids from hops harvested in the Czech Republic in 2012 have been evaluated. The sampling was done in all three growing areas ? Žatec (77.8% of the hop yard areas in the Czech Republic), Úštěk (10.8%) and Tršice (11.5%).The Saaz variety (ŽPČ) was cultivated on 87.2% of the harvest areas, the Sládek variety on 5.5%, Premiant variety on 5.2% and the Agnus variety on 1.2% of the harvest areas. The hops were analyzed in accordance with the Analytica-EBC, method 7.7 (HPLC) and all results are given in weight % in dry matter. The average value for ?-bitter acids in the Saaz variety in the Czech Republic was 4.12% (in the Žatec area 4.21%, in the Úštěk area 4.04 % and in the Tršice area 3.84%). The content of ?-bitter acids was 4.75%. The content of ?-bitter acids was 0.08% lower when compared to the year 2011 and 0.45% higher when compared to the average of the last 19 years. The content of ?-bitter acids was 0.38 % lower when compared to the year 2011 and i

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    59

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    92-99

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus