Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kmen bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107 a jeho použití při výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů z ovocných a/nebo obilných substrátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F14%3A%230000983" target="_blank" >RIV/60193697:_____/14:#0000983 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304725.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/Patents/FullDocuments/304/304725.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kmen bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107 a jeho použití při výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů z ovocných a/nebo obilných substrátů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kmen bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107, který fermentuje glukosu, fruktosu, sacharosu, maltosu, galaktosu, melezitosu, rafinosu a glukonát za vzniku kyseliny mléčné nebo směsi kyseliny mléčné, kyseliny octové a etanolu, a nefermentuje sorbosu,manitol, sorbitol, glycerol a N-acetylglukozamin. Způsob výroby nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů, při kterém se fermentuje ovocný a/nebo obilný substrát, který obsahuje alespoň jeden cukr ze skupiny glukosa, fruktosa, sacharosa, maltosa, galaktosa, melezitosa, rafinosa, arabinosa, xylosa, glukonát, přičemž fermentace probíhá kmenem bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-107, nebo jeho směsí s alespoň jedním jiným kmenem.

  • Název v anglickém jazyce

    Strain of Lactobacillus paracasei RIBM 2-107 bacteria and use thereof in the preparation of non-alcoholic and low-alcoholic beverages from fruit and/or corn substrates

  • Popis výsledku anglicky

    In the present invention, there is disclosed a strain of Lactobacillus paracasei RIBM 2-107 bacteria, which ferments glucose, fructose, saccharose, maltose, galactose, melezitose, rafinose and gluconate under formation of lactic acid or a mixture of lactic acid, acetic acid and ethanol, and which does not ferment sorbose, mannitol, sorbitol, glycerol and N-acetylglucosamine. There is also disclosed a process for preparing non-alcoholic and low-alcoholic beverages, wherein the preparation process is characterized by fermenting fruit are provided with crop substrate containing at least one sugar being selected from the group consisting of glucose, fructose, saccharose, maltose, galactose, melezitose, rafinose, arabinose, xylose and gluconate, whereby thefermentation is carried out by the bacterial strain Lactobacillus paracasei RIBM 2-107 or mixtures thereof with at least one another strain.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    304725

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    30. 7. 2014

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský,a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence