Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kmen bakterií Lactobacillus sp. RIBM 2-108 a jeho použití při výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů z ovocných a/nebo obilných substrátů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000035" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000035 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306974.pdf" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/306/306974.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kmen bakterií Lactobacillus sp. RIBM 2-108 a jeho použití při výrobě nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů z ovocných a/nebo obilných substrátů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kmen bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-108, který je heterofermentativní, a který fermentuje glukózu, fruktózu, sacharózu, maltózu, galaktózu, melezitózu, sorbózu, manitol, sorbitol, N-acetylglukozamin, celobiózu, trehalózu a glukonát, za vzniku kyseliny mléčné nebo směsi kyseliny mléčné, kyseliny octové a etanolu, a nefermentuje rafinózu, arabinózu, xylózu a glycerol. Způsob výroby nealkoholických a nízkoalkoholických nápojů, při kterém se fermentuje ovocný a/nebo obilný substrát, který obsahuje alespoň jeden cukr ze skupiny glukóza, fruktóza, sacharóza, maltóza, galaktóza, melezitóza, sorbóza, manitol, sorbitol, N-acetylglukozamin, celobióza, trehalóza, glukonát, přičemž fermentace probíhá kmenem bakterií Lactobacillus paracasei RIBM 2-108, nebo jeho směsí s alespoň jedním jiným kmenem.

  • Název v anglickém jazyce

    The strain of Lactobacillus sp. RIBM 2-108 and its use in the production of non-alcoholic and low-alcohol beverages from fruit and/or cereal substrates

  • Popis výsledku anglicky

    The strain of Lactobacillus paracasei RIBM 2-108 which is heterofermentative and which ferments glucose, fructose, sucrose, maltose, galactose, melezitose, sorbose, mannitol, sorbitol, N-acetylglucosamine, cellobiose, trehalose and gluconate while producing lactic acid or mixtures of lactic acid, acetic acid and ethanol, and does not fermented raffinose, arabinose, xylose and glycerol. The method of production of non-alcoholic and low-alcohol beverages comprising fermenting a fruit and/or cereal substrate containing at least one sugar selected from the group of glucose, fructose, sucrose, maltose, galactose, melezitose, mannitol, sorbitol, N-acetylglucosamine, cellobiose, trehalose, gluconate, wherein the fermentation is carried out by the strain of Lactobacillus paracasei RIBM 2-108, or its mixture, with at least one other strain.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    306974

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    13. 9. 2017

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence