Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Determination of the energy value of beer

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001108" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001108 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://journal.asbcnet.org/pdfs/2015/ASBCJ-2015-0322-01.pdf" target="_blank" >http://journal.asbcnet.org/pdfs/2015/ASBCJ-2015-0322-01.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1094/ASBCJ-2015-0322-01" target="_blank" >10.1094/ASBCJ-2015-0322-01</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Determination of the energy value of beer

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Beer is an important source of crucial nutritional compounds such as carbohydrates and proteins. Therefore, beer has become an indispensable part of the diet in many cultures. Apart from carbohydrates and proteins, alcohol also contributes to the total energy value of beer. There exist several approaches to the calculation of the energy value of beer, which are defined in brewery analytical methods (EBC, MEBAK, and ASBC) and in legislative rules. Two approaches were compared. The first is the direct calculation method defined in EBC 9.45. The second can be found in Regulation (EU) Number 1169/2011 of the European Parliament and of the Council. Whereas the direct method is fast, simple, and feasible, the calculation method is laborious and time consuming. However, the direct method does not provide accurate results for some types of beer (e.g., nonalcoholic beer or low-alcoholic beer mix manufactured by mixing beer and sweetened soft drinks). Therefore, the modification of the direct method was suggested and verified. In this form, the direct method of determining the energy value of beer complies with the conditions of high-throughput and a green method.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of the energy value of beer

  • Popis výsledku anglicky

    Beer is an important source of crucial nutritional compounds such as carbohydrates and proteins. Therefore, beer has become an indispensable part of the diet in many cultures. Apart from carbohydrates and proteins, alcohol also contributes to the total energy value of beer. There exist several approaches to the calculation of the energy value of beer, which are defined in brewery analytical methods (EBC, MEBAK, and ASBC) and in legislative rules. Two approaches were compared. The first is the direct calculation method defined in EBC 9.45. The second can be found in Regulation (EU) Number 1169/2011 of the European Parliament and of the Council. Whereas the direct method is fast, simple, and feasible, the calculation method is laborious and time consuming. However, the direct method does not provide accurate results for some types of beer (e.g., nonalcoholic beer or low-alcoholic beer mix manufactured by mixing beer and sweetened soft drinks). Therefore, the modification of the direct method was suggested and verified. In this form, the direct method of determining the energy value of beer complies with the conditions of high-throughput and a green method.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    CB - Analytická chemie, separace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of American Society of Brewing Chemists

  • ISSN

    0361-0470

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    73

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    165-169

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus