Development of a PCR assay based on the 16S-23S rDNA internal transcribed spacer for identification of strictly anaerobic bacterium Zymophilus.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001109" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001109 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/61388971:_____/15:00463851
Výsledek na webu
<a href="http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1075996415000256" target="_blank" >http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1075996415000256</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.anaerobe.2015.02.004" target="_blank" >10.1016/j.anaerobe.2015.02.004</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Development of a PCR assay based on the 16S-23S rDNA internal transcribed spacer for identification of strictly anaerobic bacterium Zymophilus.
Popis výsledku v původním jazyce
PCR-primers were designed for identification of strictly anaerobic bacteria of the genus Zymophilus based on genus-specific sequences of the 16S-23S rDNA internal transcribed spacer region. The specificity of the primers was tested against 37 brewery-related non-target microorganisms that could potentially occur in the same brewery specimens. None DNA was amplified from any of the non-Zymophilus strains tested including genera from the same family (Pectinatus, Megasphaera, Selenomonas), showing thus 100% specificity. PCR assay developed in this study allows an extension of the spectra of detected beer spoilage microorganisms in brewery laboratories.
Název v anglickém jazyce
Development of a PCR assay based on the 16S-23S rDNA internal transcribed spacer for identification of strictly anaerobic bacterium Zymophilus.
Popis výsledku anglicky
PCR-primers were designed for identification of strictly anaerobic bacteria of the genus Zymophilus based on genus-specific sequences of the 16S-23S rDNA internal transcribed spacer region. The specificity of the primers was tested against 37 brewery-related non-target microorganisms that could potentially occur in the same brewery specimens. None DNA was amplified from any of the non-Zymophilus strains tested including genera from the same family (Pectinatus, Megasphaera, Selenomonas), showing thus 100% specificity. PCR assay developed in this study allows an extension of the spectra of detected beer spoilage microorganisms in brewery laboratories.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/GAP503%2F12%2F1424" target="_blank" >GAP503/12/1424: Anaerobní bakterie kazící potraviny a jejich schopnost vytvářet biofilmy</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Anaerobe
ISSN
1075-9964
e-ISSN
—
Svazek periodika
33
Číslo periodika v rámci svazku
June 2015
Stát vydavatele periodika
NL - Nizozemsko
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
85-89
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—