Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sladovnický ječmen v roce 2014

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001127" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001127 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sladovnický ječmen v roce 2014

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Množství sklizeného ječmene je 1,4 mil. tun. Druhá polovina sklizně probíhala za nepříznivých podmínek. V porovnání s předchozím rokem byl zjištěn zvýšený výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Obsah dusíku v ječmeni se pohybuje v širokém rozmezí od 8,4 % do 14,7 %, u nevyhovujících vzorků převládají vzorky s nízkým obsahem dusíku. I přes nadprůměrnou úrodu jarního ječmene, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu. Kompendium 2015 ke konfrenci Deset let pro ječmen v praxi. Sdružení pro ječmen a slad, ČZU Praha, 14-16, ISBN 978-80-213-2542-5.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting Barley, Harvest 2014

  • Popis výsledku anglicky

    The quantity of the harvested barley is 1.4 mil. tons. The later half of harvest was carried out under unfavorable condition. Compared to the previous year an increased occurrence of biologically and physiologically damaged grains was recorded. Nitrogen content in barley varied in a wide range from 8.4 % to 14.7 %, in unsuitable samples, samples with low nitrogen content prevailed. Despite the above average spring barley harvest, only limited amount of good quality spring barley grain fulfilling all requirements for raw material for malt production is available. In: Compendium 2015 to confrence Ten Years for Barley in Practice, Association for Barley and Malt, ČZU Praha, 14-16. ISBN 978-80-213-2542-5.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů