Sladovnický ječmen, sklizeň 2014
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001136" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001136 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sladovnický ječmen, sklizeň 2014
Popis výsledku v původním jazyce
Množství sklizeného ječmene je 1,4 mil. tun. Druhá polovina sklizně probíhala za nepříznivých podmínek. V porovnání s předchozím rokem byl zjištěn zvýšený výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Obsah dusíku v ječmeni se pohybuje v širokém rozmezí od 8,4 % do 14,7 %, u nevyhovujících vzorků převládají vzorky s nízkým obsahem dusíku. I přes nadprůměrnou úrodu jarního ječmene, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu. Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Přednáška na konferenci Sdružení pro ječmen a slad „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26. 1. 2015 Libčany, 27.1.2015 Střelské Hoštice, 28.1. Černá Hora, 29.1. Vsisko.
Název v anglickém jazyce
Malting Barley, Harvest 2014
Popis výsledku anglicky
The quantity of the harvested barley is 1.4 mil. tons. The later half of harvest was carried out under unfavorable condition. Compared to the previous year an increased occurrence of biologically and physiologically damaged grains was recorded. Nitrogen content in barley varied in a wide range from 8.4 % to 14.7 %, in unsuitable samples, samples with low nitrogen content prevailed. Despite the above average spring barley harvest, only limited amount of good quality spring barley grain fulfilling all requirements for raw material for malt production is available. The development of brewing technology has changed the requirements for malt quality. The basic requirement is homogeneity of deliveries, this ensures smooth malting processing, minimizes costs and allows automation of the production cycle. The lecture at the conference of the Association for Barley and Malt “Malting Barley Technology - Ten Years for Barley in Practice“. 26/01/ 2015 Libčany, 27/01/ 2015 Střelské Hoštice, 28/01/2015 Černá Hora, 29/01/2015 Vsisko.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů