Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sladovnický ječmen, sklizeň 2014

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001136" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001136 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sladovnický ječmen, sklizeň 2014

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Množství sklizeného ječmene je 1,4 mil. tun. Druhá polovina sklizně probíhala za nepříznivých podmínek. V porovnání s předchozím rokem byl zjištěn zvýšený výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Obsah dusíku v ječmeni se pohybuje v širokém rozmezí od 8,4 % do 14,7 %, u nevyhovujících vzorků převládají vzorky s nízkým obsahem dusíku. I přes nadprůměrnou úrodu jarního ječmene, je k dispozici omezené množství kvalitního zrna jarního ječmene, které by splňovalo všechny požadavky kladené na kvalitní surovinu pro výrobu sladu. Vývoj pivovarské technologie změnil požadavky na kvalitu sladu. Základním požadavkem je homogenita dodávek, která má zajistit bezproblémové zpracování sladu, minimalizaci nákladů a umožnit automatizaci výrobního cyklu. Přednáška na konferenci Sdružení pro ječmen a slad „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26. 1. 2015 Libčany, 27.1.2015 Střelské Hoštice, 28.1. Černá Hora, 29.1. Vsisko.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting Barley, Harvest 2014

  • Popis výsledku anglicky

    The quantity of the harvested barley is 1.4 mil. tons. The later half of harvest was carried out under unfavorable condition. Compared to the previous year an increased occurrence of biologically and physiologically damaged grains was recorded. Nitrogen content in barley varied in a wide range from 8.4 % to 14.7 %, in unsuitable samples, samples with low nitrogen content prevailed. Despite the above average spring barley harvest, only limited amount of good quality spring barley grain fulfilling all requirements for raw material for malt production is available. The development of brewing technology has changed the requirements for malt quality. The basic requirement is homogeneity of deliveries, this ensures smooth malting processing, minimizes costs and allows automation of the production cycle. The lecture at the conference of the Association for Barley and Malt “Malting Barley Technology - Ten Years for Barley in Practice“. 26/01/ 2015 Libčany, 27/01/ 2015 Střelské Hoštice, 28/01/2015 Černá Hora, 29/01/2015 Vsisko.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů