Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001126" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001126 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Průměrný obsah dusíkatých látek v zrnu se u vybraných odrůd jarního ječmene ve zkušebních stanicích v České republice pohyboval kolem 11,1 % a kolísal v rozmezí 8,5 – 15,4 %. Vyšší obsah dusíkatých látek vykázaly pokusné stanice v kukuřičné výrobní oblasti (12,2 %). Průměrný podíl předního zrna byl na úrovni 91,3 %. Rozpětí, ve kterém se tento znak pohyboval, bylo značné (28 – 99 %). Příměsí sladařsky nevyužitelných (zrna s vyraženým klíčkem, zrna mechanicky poškozená, zrna zjevně plesnivá atd.) bylo málo (v průměru 1,3 %). Ojediněle se vyskytly vzorky, u kterých byl zaznamenán vyšší podíl některé z vad. Příměsí sladařsky částečně využitelných bylo v průměru 3,0 %. Sachambula, L., Psota, V.: Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 17 - 21, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley grain quality from the experimental stations in the Czech Republic, crop 2014

  • Popis výsledku anglicky

    The average content of nitrogenous substances in grain in the selected spring barley varieties in the experimental stations in the Czech Republic varied around 11.1 % and fluctuated in the range of 8.5 – 15.4 %. A higher content of nitrogenous substances was recorded by the experimental stations in the maize production areas (12.2 %). The average rate of sieving fractions above 2.5mm was at the level of 91.3 %. This parameter moved within a considerable range (28 – 99 %). The content of admixtures non-usable for malting (grains without germ, mechanically damaged grains, apparently mould grains, etc.) was low (on average 1.3 %). Samples with a higher rate of some of the defects occurred only rarely. The content of admixtures usable for malting was on average 3.0 %. Sachambula, L., Psota, V.: Barley grain quality from the experimental stations in the Czech Republic, crop 2014. Association for Barley and Malt, Compendium 2015 to conference “Malting Barley Technology - Ten Years for Barley in Practice“. 26.-29./01/ 2015. 17 - 21, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů