Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001126" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001126 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014
Popis výsledku v původním jazyce
Průměrný obsah dusíkatých látek v zrnu se u vybraných odrůd jarního ječmene ve zkušebních stanicích v České republice pohyboval kolem 11,1 % a kolísal v rozmezí 8,5 – 15,4 %. Vyšší obsah dusíkatých látek vykázaly pokusné stanice v kukuřičné výrobní oblasti (12,2 %). Průměrný podíl předního zrna byl na úrovni 91,3 %. Rozpětí, ve kterém se tento znak pohyboval, bylo značné (28 – 99 %). Příměsí sladařsky nevyužitelných (zrna s vyraženým klíčkem, zrna mechanicky poškozená, zrna zjevně plesnivá atd.) bylo málo (v průměru 1,3 %). Ojediněle se vyskytly vzorky, u kterých byl zaznamenán vyšší podíl některé z vad. Příměsí sladařsky částečně využitelných bylo v průměru 3,0 %. Sachambula, L., Psota, V.: Kvalita zrna ječmene ze zkušebních stanovišť České republiky, sklizeň 2014. Sdružení pro ječmen a slad, Kompendium 2015 ke konferenci „Technologie sladovnického ječmene - Deset let pro ječmen v praxi“. 26.-29.1. 2015. 17 - 21, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.
Název v anglickém jazyce
Barley grain quality from the experimental stations in the Czech Republic, crop 2014
Popis výsledku anglicky
The average content of nitrogenous substances in grain in the selected spring barley varieties in the experimental stations in the Czech Republic varied around 11.1 % and fluctuated in the range of 8.5 – 15.4 %. A higher content of nitrogenous substances was recorded by the experimental stations in the maize production areas (12.2 %). The average rate of sieving fractions above 2.5mm was at the level of 91.3 %. This parameter moved within a considerable range (28 – 99 %). The content of admixtures non-usable for malting (grains without germ, mechanically damaged grains, apparently mould grains, etc.) was low (on average 1.3 %). Samples with a higher rate of some of the defects occurred only rarely. The content of admixtures usable for malting was on average 3.0 %. Sachambula, L., Psota, V.: Barley grain quality from the experimental stations in the Czech Republic, crop 2014. Association for Barley and Malt, Compendium 2015 to conference “Malting Barley Technology - Ten Years for Barley in Practice“. 26.-29./01/ 2015. 17 - 21, JH & C, Kralupy nad Vltavou, 2015. ISBN 978-80-213-2542-5.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů