Kvalita ječmene ze sklizně 2019
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000106" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000106 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita ječmene ze sklizně 2019
Popis výsledku v původním jazyce
Množství sklizeného jarního ječmene se bude pohybovat do 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má nízké hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm. Průměrný obsah dusíkatých látek je příznivý s poměrně širokým rozsahem hodnot od 8,5 % do 15,1 %. Příznivý je nízký obsah zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných a částečně sladařsky využitelných. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl zlomky zrn a u zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna se zahnědlou špičkou a zrna bez pluchy. Přednáška: Kvalita ječmene ze sklizně 2019. Se Selgenem do Hanáckých Benátek, Litovel, 14. 11. 2019.
Název v anglickém jazyce
Quality of barley from harvest 2019
Popis výsledku anglicky
The amount of the harvested spring barley will move to 1.1 mil. tons. Barley grain has low values of sieving fraction over 2.5 mm. The average content of nitrogenous substances is favourable, with a quite wide range of values from 8.5 % to 15.1 %. A low content of admixtures unusable for malting and partly usable for malting is also favourable. In admixtures unusable for malting, the highest portion is formed by fractions of grains, and in admixtures partly usable for malting, the highest portion is formed by grains with black tips and grains without hulls. Lecture: Quality of barley from harvest 2019. With Selgen to Haná Venice, Litovel, 14/11/2019.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů