Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita ječmene sklizně 2018 v obilnářské zkušební oblasti

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000094" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000094 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita ječmene sklizně 2018 v obilnářské zkušební oblasti

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška - V roce 2018 bylo sklizeno přes 1,1 mil. tun jarního ječmene. Zrno sklizeného ječmene má ve většině případů vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl mechanicky poškozená zrna, zlomky zrn a zrna se změnou barvy. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna s osinou a zrna bez pluch. Ve zkušební stanicích obilnářské zkušební oblasti (sugar-beet testing area) se obsah dusíkatých látek v zrnu pohyboval v rozpětí 11,07 - 13,04 %. Konference Sladovnický ječmen 2019 "Ječmen v suchu …. A co kvalita?" Spolek pro ječmen a slad. Vsisko u Olomouce 29. 1. 2019, Černá Hora 30.1. 2019.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley Quality, crop 2018 in the cereal testing region

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture - In 2018, over 1.1 million tonnes of spring barley were harvested. In most cases, the grain of harvested barley has a high nitrogen content. The low occurrence of biologically and physiologically damaged grains is favourable. In admixtures of non-usable malting grains, the largest proportion is made by mechanically damaged grains, grain fractions and discoloured grains. In admixtures partly usable in malting the highest portion include grains with the awn and grains without husks. In the testing stations of the cereal testing region, the nitrogen content of the grain ranged between 11.07 and 13.04%. Conference on Malting Barley 2019 "Barley under the drought ... And what about quality?" Barley and Malt Association. Vsisko u Olomouce 29. 1. 2019, Černá Hora 30. 1. 2019.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů