Kvalita ječmene sklizně 2018 v obilnářské zkušební oblasti
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000094" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000094 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita ječmene sklizně 2018 v obilnářské zkušební oblasti
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška - V roce 2018 bylo sklizeno přes 1,1 mil. tun jarního ječmene. Zrno sklizeného ječmene má ve většině případů vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl mechanicky poškozená zrna, zlomky zrn a zrna se změnou barvy. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna s osinou a zrna bez pluch. Ve zkušební stanicích obilnářské zkušební oblasti (sugar-beet testing area) se obsah dusíkatých látek v zrnu pohyboval v rozpětí 11,07 - 13,04 %. Konference Sladovnický ječmen 2019 "Ječmen v suchu …. A co kvalita?" Spolek pro ječmen a slad. Vsisko u Olomouce 29. 1. 2019, Černá Hora 30.1. 2019.
Název v anglickém jazyce
Barley Quality, crop 2018 in the cereal testing region
Popis výsledku anglicky
Lecture - In 2018, over 1.1 million tonnes of spring barley were harvested. In most cases, the grain of harvested barley has a high nitrogen content. The low occurrence of biologically and physiologically damaged grains is favourable. In admixtures of non-usable malting grains, the largest proportion is made by mechanically damaged grains, grain fractions and discoloured grains. In admixtures partly usable in malting the highest portion include grains with the awn and grains without husks. In the testing stations of the cereal testing region, the nitrogen content of the grain ranged between 11.07 and 13.04%. Conference on Malting Barley 2019 "Barley under the drought ... And what about quality?" Barley and Malt Association. Vsisko u Olomouce 29. 1. 2019, Černá Hora 30. 1. 2019.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů