Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvalita ječmene sklizně 2019

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000054" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000054 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/19:N0000093

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvalita ječmene sklizně 2019

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Množství sklizeného ječmene je necelých 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má nízké hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm, tzn. že zrno je drobnější a při máčení bude rychleji přijímat vodu. Průměrný obsah dusíkatých látek byl příznivý, ale s poměrně širokým rozsahem hodnot od 8,5 % do 15,1 %. Jedna třetina vzorků měla vysoký obsah dusíkatých látek. Příznivý byl obsah zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných a částečně sladařsky využitelných. U zrnových příměsí sladařsky nevyužitelných tvoří největší podíl zlomky zrn a mechanicky poškozená zrna. U zrnových příměsí částečně sladařsky využitelných připadá největší podíl na zrna se zahnědlými špičkami a zrna bez pluch.Přednáška: Hartman, I., Psota, V.: Kvalita ječmene sklizně 2019. Konference Sladovnický ječmen 2020 "Ječmen a cukrovka v ohrožení, hledáme řešení …" Spolek pro ječmen a slad. Černá Hora, Vsisko u Olomouce, Bezno, Perknov 20.-23. 01. 2020.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley quality, crop 2019

  • Popis výsledku anglicky

    The amount of the harvested barley was nearly 1.1 mil. tons. The barley grain had low values of sieving fractions over 2.5 mm, ie. the grain was smaller and would absorb water faster during steeping. The average nitrogen content was favorable, but with a relatively wide range of values from 8.5% to 15.1%. One third of the samples had high nitrogen content. The contents of grain admixtures unsuitable for malting and partly usable for malting were favorable. The grain admixtures unsuitable for malting mostly consisted of grain fragments and mechanically damaged grains. In the case of the grain admixtures partially used for malting, the largest share was made up by grains with black tips and grains without hulls.Lecture: Psota, V. Hartman, I.: Barley quality, crop 2019. Conference on Malting Barley 2020 "Barley and sugar beet at risk, we are looking for a solution ….." Barley and Malt Association. Černá Hora, Vsisko u Olomouce, Bezno, Perknov 20-23/01/2020.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů