Kvalita sladovnického ječmene ze sklizně roku 2020
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F21%3AN0000047" target="_blank" >RIV/60193697:_____/21:N0000047 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvalita sladovnického ječmene ze sklizně roku 2020
Popis výsledku v původním jazyce
Z provedených analýz vyplývá zhoršená kvalita zrna sladovnického ječmene a velký rozsah hodnot hodnocených parametrů. Nepříznivý je zvýšený průměrný obsah dusíkatých látek v zrnu ječmene, nízké hodnoty přepadu zrna a vysoký obsah zrnových příměsí sladařsky částečně využitelných. Hartman, I. (2021): Kvalita sladovnického ječmene ze sklizně roku 2020. Úroda, 2, ročník LXIX, s. 24-25.
Název v anglickém jazyce
Quality of the malting barley harvest 2020
Popis výsledku anglicky
The performed analyzes show worsened quality of malting barley grain and a large range of values of the evaluated parameters. The unfavourable traits are the increased average content of nitrogenous substances in barley grain, low values of grain fractions over 2.5 mm and high content of grain admixtures partially usable for malting. Hartman, I. (2021): Quality of the malting barley harvest 2020 . Úroda, 2, ročník LXIX, s. 24-25.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů