Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2015 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000052" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000052 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2015 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sklizeň probíhala rychle a za příznivých povětrnostních podmínek. Zrno ječmene má zvýšený obsah dusíkatých látek, nižší obsah škrobu, vysokou klíčivost a příznivé hodnoty přepadu. V porovnání s minulou sklizní byl zjištěn nižší výskyt fyziologicky, biologicky a tepelně poškozených zrn, naopak vyšší výskyt byl zjištěn u zlomků, nahých a zelených zrn. Slad má příznivé kvalitativní parametry s nižšími hodnotami extraktu, barvy sladiny, friability a zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině. Celkově lze ročník 2015 hodnotit jako rok s dobrou produkcí i kvalitou sladovnického ječmene a proto očekáváme velmi dobrý sladovací ročník.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting barley and malt from crop 2015 in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Harvest was quick and was conducted under favorable weather conditions. Barley grain has an increased content of nitrogenous substances, lower starch content, high germination capacity and a good value of grading. Compared to the last harvest, a lower occurrence of physiologically, biologically and thermally damaged grains and on the contrary a higher occurrence of fractions, naked and green grains was detected. Malt has favorable quality parameters with lower values of extract, wort color, friability and increased content of β-glucans in wort. Generally, the year 2015 can be assessed as a year with good production and quality of malting barley, and therefore we are expecting a very good malting year.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů