Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000049" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000049 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad ze sklizně 2017 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2018. VÚPS, Praha 2018, 177-196. ISBN 978-80-86576-79-4 Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a nižší hodnoty přepadu na sítě 2,5 mm, zvláště v oblastech s nedostatkem srážek. Příznivý je nízký výskyt biologicky a fyziologicky poškozených zrn. Zrno má dobrou klíčivost. Zrno ječmene při máčení dobře přijímalo vodu. Slad má nižší obsah extraktu, nižší hodnotu barvy sladiny a příznivé hodnoty proteolytického a cytolytického rozluštění. Z důvodu vysokého obsahu dusíkatých látek v ječmeni a nižší výtěžnosti sladování lze očekávat průměrný sladovací ročník.
Název v anglickém jazyce
Malting barley and malt from harvest 2017 in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
Hartman, I. Malting barley and malt from harvest 2017 in the Czech Republic. In Psota, V. (ed.) Barley year book 2018. VÚPS, Praha 2018, 177-196. ISBN 978-80-86576-79-4 The quantity of harvested barley is 1.1 mil. tons. Barley grain has a high content of nitrogenous substances and lower values of sieving fractions above 2.5 mm, mainly in the areas with low rainfall. The low incidence of biologically and physiologically damaged grains is favorable. Germination capacity of grain is good. During steeping, barley took water well. Malt has a lower extract content, a lower value of wort color, and favorable values of proteolytic and cytolytic modification. Due to high content of nitrogenous substances in barley and a lower yield of malting, the average malting year can be expected.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů