Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000111" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000111 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice
Popis výsledku v původním jazyce
Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a jedná se o nejproblematičtější parametr kvality ječmene z letošní sklizně. Slad má průměrný obsah extraktu a příznivé hodnoty proteolytického rozluštění. Nízká je úroveň cytolytického rozluštění sladu, vyjádřená zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině a nízkými hodnotami friability sladu. Z výše uvedených důvodů očekáváme špatný sladovací ročník.Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2019. VÚPS, Praha 2019, 163-174. ISBN 978-80-86576-86-2.
Název v anglickém jazyce
Malting barley and malt from harvest 2018 in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The quantity of harvested barley is 1.1 mil. tons. Barley grain has a high content of nitrogenous substances and it is the most problematic quality parameter of barley from this year harvest. Malt has an average extract content and favorable values of proteolytic modification. The level of cytolytic modification expressed by an increased β-glucan content in wort is low, low values of malt friability. For the above mentioned reasons, we expect bad malting year.Hartman, I. Malting barley and malt from harvest 2018 in the Czech Republic. In Psota, V. (ed.) Barley year book 2018. VÚPS, Praha 2018, 163-174. ISBN 978-80-86576-86-2.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů