Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000111" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000111 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Množství sklizeného ječmene je 1,1 mil. tun. Zrno ječmene má vysoký obsah dusíkatých látek a jedná se o nejproblematičtější parametr kvality ječmene z letošní sklizně. Slad má průměrný obsah extraktu a příznivé hodnoty proteolytického rozluštění. Nízká je úroveň cytolytického rozluštění sladu, vyjádřená zvýšeným obsahem β-glukanů ve sladině a nízkými hodnotami friability sladu. Z výše uvedených důvodů očekáváme špatný sladovací ročník.Hartman, I. Sladovnický ječmen a slad sklizně 2018 v České republice. In Psota, V. (ed.) Ječmenářská ročenka 2019. VÚPS, Praha 2019, 163-174. ISBN 978-80-86576-86-2.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting barley and malt from harvest 2018 in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The quantity of harvested barley is 1.1 mil. tons. Barley grain has a high content of nitrogenous substances and it is the most problematic quality parameter of barley from this year harvest. Malt has an average extract content and favorable values of proteolytic modification. The level of cytolytic modification expressed by an increased β-glucan content in wort is low, low values of malt friability. For the above mentioned reasons, we expect bad malting year.Hartman, I. Malting barley and malt from harvest 2018 in the Czech Republic. In Psota, V. (ed.) Barley year book 2018. VÚPS, Praha 2018, 163-174. ISBN 978-80-86576-86-2.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů