Anatomie obilky ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001134" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001134 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Anatomie obilky ječmene
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška na akci "Technologická porada" firmy Sladovny Soufflet ČR, a.s., Hodonice 14. 12. 2015. Anatomie obilky ječmene. Obilka je jednosemenný, suchý, nepukavý plod. V době zralosti obsahuje tři živé části (embryo, aleuronovou vrstvu a štítek). Ostatní části (plucha, pluška, oplodí, osemení a škrobový endospermu) nejsou v době zralosti živé. Každá z uvedených částí obilky má i svůj technologický význam.
Název v anglickém jazyce
Anatomy of a barley caryopsis
Popis výsledku anglicky
Lecture at the event "Technological Consultancy" of the company Sladovny Soufflet ČR, a.s., Hodonice 14. 12. 2015. Anatomy of a barley caryopsis. Caryopsis is a dry indehiscent monospermous fruit. When matured it consists of live parts (embryo, aleurone layer, scutellum). Other parts (lemma, palea, pericarp, testa, endosperm) are not at maturity live. Each of the given parts of a caryopsis has its own technological meaning.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů