Bakterie mléčného kvašení a kultivační metody jejich detekce – část II.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001135" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001135 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bakterie mléčného kvašení a kultivační metody jejich detekce – část II.
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška na 26.Pivovarsko-sladařských dnech v Olomouci 2015. V příspěvku byly prezentovány výsledky navazující studie kultivačních metod detekce mléčných bakterií v pivu. Testována byla půda MRSk (s katalasou) a tekutá média S-MRS, MRS, NBB, B-MRS, HLP, PDM a ABD. Bylo pracováno se souborem více než 50 kmenů Lactobacillus a Pediococcus. Cílem naší studie bylo porovnání schopnosti růstu mléčných bakterií na jednotlivých kultivačních půdách. Vyhodnocena byla reálná využitelnost půd v provozních laboratořích.
Název v anglickém jazyce
Lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection – part II.
Popis výsledku anglicky
The results are presented of a comparative study of cultivation methods fot detection of lactic acid bacteria in beer. We tested a MRSk medium (with catalase) and liquid media S-MRS, MRS, NBB, B-MRS, HLP, PDM and ABD. The study was performed with a set of more than 50 strains of genera Lactobacillus and Pediococcus. Our work was focused on surveying different cultivation methods for the detection of lactic acid bacteria. The practical usefulness of the media in brewery laboratory was evaluated.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů