Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bakterie mléčného kvašení a kultivační metody jejich detekce – část II.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001135" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001135 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bakterie mléčného kvašení a kultivační metody jejich detekce – část II.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška na 26.Pivovarsko-sladařských dnech v Olomouci 2015. V příspěvku byly prezentovány výsledky navazující studie kultivačních metod detekce mléčných bakterií v pivu. Testována byla půda MRSk (s katalasou) a tekutá média S-MRS, MRS, NBB, B-MRS, HLP, PDM a ABD. Bylo pracováno se souborem více než 50 kmenů Lactobacillus a Pediococcus. Cílem naší studie bylo porovnání schopnosti růstu mléčných bakterií na jednotlivých kultivačních půdách. Vyhodnocena byla reálná využitelnost půd v provozních laboratořích.

  • Název v anglickém jazyce

    Lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection – part II.

  • Popis výsledku anglicky

    The results are presented of a comparative study of cultivation methods fot detection of lactic acid bacteria in beer. We tested a MRSk medium (with catalase) and liquid media S-MRS, MRS, NBB, B-MRS, HLP, PDM and ABD. The study was performed with a set of more than 50 strains of genera Lactobacillus and Pediococcus. Our work was focused on surveying different cultivation methods for the detection of lactic acid bacteria. The practical usefulness of the media in brewery laboratory was evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů