Bakterie mléčného kvašení a kultivační metody jejich detekce – část II. (poster)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001166" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001166 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bakterie mléčného kvašení a kultivační metody jejich detekce – část II. (poster)
Popis výsledku v původním jazyce
Poster na 26.Pivovarsko-sladařských dnech v Olomouci 2015. V příspěvku byly prezentovány výsledky navazující studie kultivačních metod detekce mléčných bakterií v pivu. Testována byla půda MRSk (s katalasou) a tekutá média S-MRS, MRS, NBB, B-MRS, HLP, PDM a ABD. Bylo pracováno se souborem více než 50 kmenů Lactobacillus a Pediococcus. Cílem naší studie bylo porovnání schopnosti růstu mléčných bakterií na jednotlivých kultivačních půdách.
Název v anglickém jazyce
Lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection – part II.(poster)
Popis výsledku anglicky
The results are presented of a comparative study of cultivation methods fot detection of lactic acid bacteria in beer. We tested a MRSk medium (with catalase) and liquid media S-MRS, MRS, NBB, B-MRS, HLP, PDM and ABD. The study was performed with a set of more than 50 strains of genera Lactobacillus and Pediococcus. Our work was focused on surveying different cultivation methods for the detection of lactic acid bacteria.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
EE - Mikrobiologie, virologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů