Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Filtrace a stabilizace

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001168" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001168 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Filtrace a stabilizace

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Příspěvek zahrnuje základní metody stabilizace piva. Dvě hlavní skupiny látek jsou prekurzory zákalů - bílkoviny a třísloviny. Odstranění těchto zákalotvorných látek z piva lze několika metodami např.: adsorpcí během křemelinové filtrace, adsorpcí v odděleném filtračním kroku, sedimentací nebo enzymaticky. Přednáška pro odbornou veřejnost na semináři "Filtrace, stáčení, stabilizace a skladování piva-Teorie a požadavky na kvalitu procesů", Nošovice ,11.12.-12.12. 2015.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer stabilization

  • Popis výsledku anglicky

    The contribution presents the basic methods of beer stabilization. Two major groups of substances are potential turbidity formers - proteins and tannins. The removal of turbidity-forming materials from beer can be carried out in various ways f.e.: adsorptive during kieselguhr filtration, adsorptive in a separate filtration step, sedimentative and enzymatic. Lecture for professionals at the workshop "Filtration, packaging, stabilization and storage of beer-Theory and requirements for quality of processes," Nošovice, December 11.- 12. 2015.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů