Filtrace a stabilizace
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001168" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001168 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Filtrace a stabilizace
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek zahrnuje základní metody stabilizace piva. Dvě hlavní skupiny látek jsou prekurzory zákalů - bílkoviny a třísloviny. Odstranění těchto zákalotvorných látek z piva lze několika metodami např.: adsorpcí během křemelinové filtrace, adsorpcí v odděleném filtračním kroku, sedimentací nebo enzymaticky. Přednáška pro odbornou veřejnost na semináři "Filtrace, stáčení, stabilizace a skladování piva-Teorie a požadavky na kvalitu procesů", Nošovice ,11.12.-12.12. 2015.
Název v anglickém jazyce
Beer stabilization
Popis výsledku anglicky
The contribution presents the basic methods of beer stabilization. Two major groups of substances are potential turbidity formers - proteins and tannins. The removal of turbidity-forming materials from beer can be carried out in various ways f.e.: adsorptive during kieselguhr filtration, adsorptive in a separate filtration step, sedimentative and enzymatic. Lecture for professionals at the workshop "Filtration, packaging, stabilization and storage of beer-Theory and requirements for quality of processes," Nošovice, December 11.- 12. 2015.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů