Stabilizace piva
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000118" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000118 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stabilizace piva
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek zahrnuje základní metody stabilizace piva. Dvě hlavní skupiny látek jsou prekurzory zákalů - bílkoviny a třísloviny. Odstranění těchto zákalotvorných látek z piva lze několika metodami např.: adsorpcí během křemelinové filtrace, adsorpcí v odděleném filtračním kroku, sedimentací nebo enzymaticky. Přednáška - workshop - Finální operace při výrobě piva - filtrace, stáčení, stabilizace a skladování piva. Nošovice 16.12.2016 - 17.12.2016.
Název v anglickém jazyce
Beer stabilization
Popis výsledku anglicky
The contribution presents the basic methods of beer stabilization. Two major groups of substances are potential turbidity formers - proteins and tannins. The removal of turbidity-forming materials from beer can be carried out in various ways f.e.: adsorptive during kieselguhr filtration, adsorptive in a separate filtration step, sedimentative and enzymatic. Lecture - workshop - The final operations in the production of beer - filtration, bottling, stabilization and storage of beer. Nošovice 16.12.2016 - 17.12.2016.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů