Stabilizace piva a stáčení do přepravních obalů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000142" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000142 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stabilizace piva a stáčení do přepravních obalů
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška na workshopu Filtrace, stáčení, stabilizace a skladování piva – teorie a požadavky na kvalitu procesů, Nošovice, 1.-2.12.2017. Příspěvek zahrnuje základní metody stabilizace piva. Dvě hlavní skupiny látek jsou prekurzory zákalů - bílkoviny a třísloviny. Odstranění těchto zákalotvorných látek z piva lze několika metodami např.: adsorpcí během křemelinové filtrace, adsorpcí v odděleném filtračním kroku, sedimentací nebo enzymaticky.Přednáška o stáčení piva, zaměřeno na spodně kvašený ležák. Důraz byl kladen na nejrozšířenější technologie a jejich porovnání s nejnovějšími metodami.
Název v anglickém jazyce
Beer stabilization and beer packing
Popis výsledku anglicky
Lecture - workshop Filtration, packing, stabilization and storage of beer - theory and requirements for process quality, Nošovice, 1.-2.12.2017. The contribution presents the basic methods of beer stabilization. Two major groups of substances are potential turbidity formers - proteins and tannins. The removal of turbidity-forming materials from beer can be carried out in various ways f.e.: adsorptive during kieselguhr filtration, adsorptive in a separate filtration step, sedimentative and enzymatic.Presentation about beer packing aimed at lager beers. Attention was on most common methods and their comparation with most modern principess.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů