Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stabilizace piva a stáčení do přepravních obalů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000142" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000142 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stabilizace piva a stáčení do přepravních obalů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška na workshopu Filtrace, stáčení, stabilizace a skladování piva – teorie a požadavky na kvalitu procesů, Nošovice, 1.-2.12.2017. Příspěvek zahrnuje základní metody stabilizace piva. Dvě hlavní skupiny látek jsou prekurzory zákalů - bílkoviny a třísloviny. Odstranění těchto zákalotvorných látek z piva lze několika metodami např.: adsorpcí během křemelinové filtrace, adsorpcí v odděleném filtračním kroku, sedimentací nebo enzymaticky.Přednáška o stáčení piva, zaměřeno na spodně kvašený ležák. Důraz byl kladen na nejrozšířenější technologie a jejich porovnání s nejnovějšími metodami.

  • Název v anglickém jazyce

    Beer stabilization and beer packing

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture - workshop Filtration, packing, stabilization and storage of beer - theory and requirements for process quality, Nošovice, 1.-2.12.2017. The contribution presents the basic methods of beer stabilization. Two major groups of substances are potential turbidity formers - proteins and tannins. The removal of turbidity-forming materials from beer can be carried out in various ways f.e.: adsorptive during kieselguhr filtration, adsorptive in a separate filtration step, sedimentative and enzymatic.Presentation about beer packing aimed at lager beers. Attention was on most common methods and their comparation with most modern principess.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů