Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001182" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001182 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak
Popis výsledku v původním jazyce
Ječmen se objevu je v mnoha výrobcích. Nejčastěji se používá pro výrobu krmných směsí pro hospodářská zvířata a pro výrobu sladu. Ze zrna ječmene se však vyrábí i mouka, kterou lze použít pro výrobu palčinek, chleba a dalších pekařských a cukrářských výrobků. Obecně zámý je ječmen v podobě krup různých velikostí. Pražené zrno ječmene je využíváno při výrobě kávovinových směsí. Z ječmenného sladu se vyrábí pivo a whisky. Sladové extrakty jsou konzumovány přímo jako sladidlo místo cukru nebo jsou využívány pří výrobě různých sušenek, ale i dalších pekařských a cukrářských výrobků. Některé výrobky z ječmene jsou prodávány jako potravinové doplňky. Přednáška – Psota, V.: Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak. Předmět: Druhy a složení potravin, studijní obor: Veterinární hygiena a ekologie 1. ročník magisterského studia. VFU Brno, 18. 11. 2015
Název v anglickém jazyce
Foods of plant origin - barley and malt slightly differently
Popis výsledku anglicky
Barley is contained in many products. More commonly, it is used for production of feeding mixtures for livestock and malt production. But barley grain is also used for production of flour which can be used for making pancakes, bread and other bakery and confectionary products. Barley is generally known in a form of pearls of different sizes. Roasted barley grain is used at production of coffee blends. Barley malt is used for beer and whiskey production. Malt extracts are consumed directly as a sweetener instead of sugar or for production of various biscuits and other confectionary products. Some products from barley are sold as food supplementary products. Lecture – Psota, V.: Foods of plant origin -barley and malt slightly differently. Course: Types and Composition of Foodstuffs, field of study: Veterinary Hygiene and Ecology 1st year of master program. VFU Brno, 18/11/2015
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů