Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F15%3A%230001182" target="_blank" >RIV/60193697:_____/15:#0001182 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Ječmen se objevu je v mnoha výrobcích. Nejčastěji se používá pro výrobu krmných směsí pro hospodářská zvířata a pro výrobu sladu. Ze zrna ječmene se však vyrábí i mouka, kterou lze použít pro výrobu palčinek, chleba a dalších pekařských a cukrářských výrobků. Obecně zámý je ječmen v podobě krup různých velikostí. Pražené zrno ječmene je využíváno při výrobě kávovinových směsí. Z ječmenného sladu se vyrábí pivo a whisky. Sladové extrakty jsou konzumovány přímo jako sladidlo místo cukru nebo jsou využívány pří výrobě různých sušenek, ale i dalších pekařských a cukrářských výrobků. Některé výrobky z ječmene jsou prodávány jako potravinové doplňky. Přednáška – Psota, V.: Potraviny rostlinného původu - ječmen a slad trochu jinak. Předmět: Druhy a složení potravin, studijní obor: Veterinární hygiena a ekologie 1. ročník magisterského studia. VFU Brno, 18. 11. 2015

  • Název v anglickém jazyce

    Foods of plant origin - barley and malt slightly differently

  • Popis výsledku anglicky

    Barley is contained in many products. More commonly, it is used for production of feeding mixtures for livestock and malt production. But barley grain is also used for production of flour which can be used for making pancakes, bread and other bakery and confectionary products. Barley is generally known in a form of pearls of different sizes. Roasted barley grain is used at production of coffee blends. Barley malt is used for beer and whiskey production. Malt extracts are consumed directly as a sweetener instead of sugar or for production of various biscuits and other confectionary products. Some products from barley are sold as food supplementary products. Lecture – Psota, V.: Foods of plant origin -barley and malt slightly differently. Course: Types and Composition of Foodstuffs, field of study: Veterinary Hygiene and Ecology 1st year of master program. VFU Brno, 18/11/2015

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů