Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biotechnologie rostlin v zemědělství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000048" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000048 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Biotechnologie rostlin v zemědělství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Biotechnologie je soubor postupů založených na technologiích, při nichž se využívá metabolického potenciálu mikroorganizmů. Alkoholické a nealkoholické nápoje a potraviny rostlinného původu vyrobené pomocí biotechnologií (pivo, víno, ocet, chléb, kysané zelí, kysané okurky, kvašené olivy, sojová omáčka). Biotechnologicky vytvořené přísady (enzymy, organické kyseliny, aminokyseliny, vitamíny, sladidla, biopolymery). Nepotravinářské biotechnologie - biomodofikace vláken konopí a lnu, odšlichtování bavlny. Přednáška v rámci předmět: Rostlinné biotechnologie v praxi, MENDELU v Brně, obor N-FYTO-BR Biotechnologie rostlin 2. ročník magisterského studia, 2. 3. 2015.

  • Název v anglickém jazyce

    Plant biotechnology in agriculture

  • Popis výsledku anglicky

    Biotechnology is a set of processes based on technologies using metabolic potential of microorganisms. Alcoholic and non-alcoholic beverages and foods of plant origin produced using biotechnologies (beer, wine, vinegar, bread, sauerkraut, gherkins, fermented olives, soy sauce). Biotechnologically made additives (enzymes, organic acids, amino acids, vitamins, sweeteners, biopolymers). Non-food biotechnologies – biomodification of fiber hemp and flax, cotton desizing. Lecture within the course: Plant biotechnology in practice, MENDELU in Brno, field N-FYTO-BR Plant Biotechnology 2nd year of master study, 2/3/ 2016.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů