Biotechnologie rostlin v zemědělství
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F16%3AN0000048" target="_blank" >RIV/60193697:_____/16:N0000048 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Biotechnologie rostlin v zemědělství
Popis výsledku v původním jazyce
Biotechnologie je soubor postupů založených na technologiích, při nichž se využívá metabolického potenciálu mikroorganizmů. Alkoholické a nealkoholické nápoje a potraviny rostlinného původu vyrobené pomocí biotechnologií (pivo, víno, ocet, chléb, kysané zelí, kysané okurky, kvašené olivy, sojová omáčka). Biotechnologicky vytvořené přísady (enzymy, organické kyseliny, aminokyseliny, vitamíny, sladidla, biopolymery). Nepotravinářské biotechnologie - biomodofikace vláken konopí a lnu, odšlichtování bavlny. Přednáška v rámci předmět: Rostlinné biotechnologie v praxi, MENDELU v Brně, obor N-FYTO-BR Biotechnologie rostlin 2. ročník magisterského studia, 2. 3. 2015.
Název v anglickém jazyce
Plant biotechnology in agriculture
Popis výsledku anglicky
Biotechnology is a set of processes based on technologies using metabolic potential of microorganisms. Alcoholic and non-alcoholic beverages and foods of plant origin produced using biotechnologies (beer, wine, vinegar, bread, sauerkraut, gherkins, fermented olives, soy sauce). Biotechnologically made additives (enzymes, organic acids, amino acids, vitamins, sweeteners, biopolymers). Non-food biotechnologies – biomodification of fiber hemp and flax, cotton desizing. Lecture within the course: Plant biotechnology in practice, MENDELU in Brno, field N-FYTO-BR Plant Biotechnology 2nd year of master study, 2/3/ 2016.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů