Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000108" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000108 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60193697:_____/18:N0000054 RIV/60193697:_____/19:N0000150
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu
Popis výsledku v původním jazyce
Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu. Biotechnologie je soubor postupů založených na technologiích, při nichž se využívá metabolického potenciálu mikroorganizmů. Alkoholické a nealkoholické nápoje a potraviny rostlinného původu vyrobené pomocí biotechnologií (pivo, víno, ocet, chléb, kysané zelí, kysané okurky, kvašené olivy, sojová omáčka). Biotechnologicky vytvořené přísady (enzymy, organické kyseliny, aminokyseliny, vitamíny, sladidla, biopolymery). Nepotravinářské biotechnologie - biomodofikace vláken konopí a lnu, odšlichtování bavlny. Přednáška - Psota, V.: Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu. Předmět: Rostlinné biotechnologie v praxi, MENDELU v Brně, studijní obor N-FYTO-Biotechnologie rostlin 2. ročník magisterského studia, 8. 3. 2017.
Název v anglickém jazyce
Biotechnology of food and beverages of plant origin
Popis výsledku anglicky
Biotechnology of food and beverages of plant origin. Biotechnology is a set of processes based on technologies using metabolic potential of microorganisms. Alcoholic and non-alcoholic beverages and foods of plant origin produced using biotechnologies (beer, wine, vinegar, bread, sauerkraut, gherkins, fermented olives, soy sauce). Biotechnologically made additives (enzymes, organic acids, amino acids, vitamins, sweeteners, biopolymers). Non-food biotechnologies – biomodification of fiber hemp and flax, cotton desizing. Course: Practical Applications of Plant Biotechnologies, MENDELU in Brno, field of study N-FYTO-BR Plant Biotechnology 2nd year of master study, 8/3/2017.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů