Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000054" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000054 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60193697:_____/17:N0000108

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Biotechnologie potravin a nápojů rostlinného původu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška - Biotechnologie je soubor postupů založených na technologiích, při nichž se využívá metabolického potenciálu mikroorganizmů. Alkoholické a nealkoholické nápoje a potraviny rostlinného původu vyrobené pomocí biotechnologií (pivo, víno, ocet, chléb, kysané zelí, kysané okurky, kvašené olivy, sojová omáčka). Biotechnologicky vytvořené přísady (enzymy, organické kyseliny, aminokyseliny, vitamíny, sladidla, biopolymery). Nepotravinářské biotechnologie - biomodofikace vláken konopí a lnu, odšlichtování bavlny. Předmět: Rostlinné biotechnologie v praxi, MENDELU v Brně, studijní obor N-FYTO-Biotechnologie rostlin 2. ročník magisterského studia, 21. 3. 2018.

  • Název v anglickém jazyce

    Biotechnology of food and beverages of plant origin.

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture - Biotechnology is a set of processes based on technologies using metabolic potential of microorganisms. Alcoholic and non-alcoholic beverages and foods of plant origin produced using biotechnologies (beer, wine, vinegar, bread, sauerkraut, gherkins, fermented olives, soy sauce). Biotechnologically made additives (enzymes, organic acids, amino acids, vitamins, sweeteners, biopolymers). Non-food biotechnologies – biomodification of fiber hemp and flax, cotton desizing. Course: Practical Applications of Plant Biotechnologies, MENDELU in Brno, field of study N-FYTO-BR Plant Biotechnology 2nd year of master study, 21/3/2018.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů