Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection – part III
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000042" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000042 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/06/04.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/06/04.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201730" target="_blank" >10.18832/kp201730</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection – part III
Popis výsledku v původním jazyce
Here we present data on the growth of 10 strains of Lactobacillus and Pediococcus species on solidifi ed culture media, e.g. MRS agar and its various modifi cations, the media RakaRay, NBB, UBA, etc. The rate of formation of bacterial colonies and their size were monitored. Strains were inoculated into culture media directly from beer, in two varieties – with previous gradual adaptation to beer and without the adaptation phase. Some strains showed increased long-term survival ability in beer if the bacteria were gradually transferred to a medium with increasing concentration of beer (adaptation phase). In subsequent testing of cultivation media, MRS and its modifi cation were evaluated as the most effective. Raka-Ray was evaluated as the least suitable for the detection of lactic acid bacteria.
Název v anglickém jazyce
Brewing microbiology – Lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection – part III
Popis výsledku anglicky
Here we present data on the growth of 10 strains of Lactobacillus and Pediococcus species on solidifi ed culture media, e.g. MRS agar and its various modifi cations, the media RakaRay, NBB, UBA, etc. The rate of formation of bacterial colonies and their size were monitored. Strains were inoculated into culture media directly from beer, in two varieties – with previous gradual adaptation to beer and without the adaptation phase. Some strains showed increased long-term survival ability in beer if the bacteria were gradually transferred to a medium with increasing concentration of beer (adaptation phase). In subsequent testing of cultivation media, MRS and its modifi cation were evaluated as the most effective. Raka-Ray was evaluated as the least suitable for the detection of lactic acid bacteria.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
307-313
Kód UT WoS článku
000430986300004
EID výsledku v databázi Scopus
—