Pivovarská mikrobiologie – mléčné bakterie a kultivační metody jejich detekce
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000129" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000129 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pivovarská mikrobiologie – mléčné bakterie a kultivační metody jejich detekce
Popis výsledku v původním jazyce
Přednáška: 27.Pivovarsko-sladařské dny,VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., 26. 10. 2017. Olomouc.Pro účely detekce mléčných bakterií v pivu byla vyvinuta celá řada kultivačních metod. U vybraných kmenů Lactobacillus a Pediococcus byla testována schopnost jejich růstu na kultivačních půdách po předchozí inkubaci bakterií v pivu. Bakterie byly adaptovány na růst v pivu v tekuté MRS se zvyšujícím se přídavkem piva (0, 25, 50 a 75 % obj.). V příspěvku jsou prezentovány a diskutovány výsledky a vyhodnocena je reálná využitelnost půd v provozních laboratořích z hlediska průkazu přítomnosti mléčných bakterií ve vzorku a laboratorní praxe.
Název v anglickém jazyce
Brewing microbiology - lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection
Popis výsledku anglicky
Lecture: 27th Brweing and Malting Days VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26. 10. 2017.Various cultivation methods were developed for determining lactic acid bacteria in beer. We tested some of the culture media using selected strains of genera Lactobacillus and Pediococcus after their previous growth in beer. Strains were adapted for the growth in beer by the inoculation in MRS broth containing increasing concentrations of beer (0, 25, 50 and 75 % v/v). The results of the study will be presented, the real usefulness of the media for detection of lactic acid bacteria in brewery plant laboratory will be evaluated.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů