Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Pivovarská mikrobiologie – mléčné bakterie a kultivační metody jejich detekce

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000129" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000129 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Pivovarská mikrobiologie – mléčné bakterie a kultivační metody jejich detekce

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přednáška: 27.Pivovarsko-sladařské dny,VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., 26. 10. 2017. Olomouc.Pro účely detekce mléčných bakterií v pivu byla vyvinuta celá řada kultivačních metod. U vybraných kmenů Lactobacillus a Pediococcus byla testována schopnost jejich růstu na kultivačních půdách po předchozí inkubaci bakterií v pivu. Bakterie byly adaptovány na růst v pivu v tekuté MRS se zvyšujícím se přídavkem piva (0, 25, 50 a 75 % obj.). V příspěvku jsou prezentovány a diskutovány výsledky a vyhodnocena je reálná využitelnost půd v provozních laboratořích z hlediska průkazu přítomnosti mléčných bakterií ve vzorku a laboratorní praxe.

  • Název v anglickém jazyce

    Brewing microbiology - lactic acid bacteria and cultivation methods of their detection

  • Popis výsledku anglicky

    Lecture: 27th Brweing and Malting Days VÚPS, VŠCHT, PMS Přerov a.s., Olomouc 26. 10. 2017.Various cultivation methods were developed for determining lactic acid bacteria in beer. We tested some of the culture media using selected strains of genera Lactobacillus and Pediococcus after their previous growth in beer. Strains were adapted for the growth in beer by the inoculation in MRS broth containing increasing concentrations of beer (0, 25, 50 and 75 % v/v). The results of the study will be presented, the real usefulness of the media for detection of lactic acid bacteria in brewery plant laboratory will be evaluated.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů