Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Malting barley grain quality in the Czech Republic, crop 2016

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000048" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000048 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/02/04.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/02/04.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201709" target="_blank" >10.18832/kp201709</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Malting barley grain quality in the Czech Republic, crop 2016

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Quality parameters were assessed in 251 samples of malting barley from crop 2016 according to the standard ČSN 46 1100-5. Average contents of nitrogenous substances and starch were 11.6 % and 63.9 %, respectively. Sieving fractions above 2.5 mm achieved the average value of 92.0 %. Compared to crop 2015, a higher occurrence of physiologically, biologically and thermally damaged grains and grains with black tips was found. The occurrence of visible and hidden sprouting and with this defect associated loss of germinating capacity of grain during storage represents the highest risk for crop 2016.

  • Název v anglickém jazyce

    Malting barley grain quality in the Czech Republic, crop 2016

  • Popis výsledku anglicky

    Quality parameters were assessed in 251 samples of malting barley from crop 2016 according to the standard ČSN 46 1100-5. Average contents of nitrogenous substances and starch were 11.6 % and 63.9 %, respectively. Sieving fractions above 2.5 mm achieved the average value of 92.0 %. Compared to crop 2015, a higher occurrence of physiologically, biologically and thermally damaged grains and grains with black tips was found. The occurrence of visible and hidden sprouting and with this defect associated loss of germinating capacity of grain during storage represents the highest risk for crop 2016.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    64-69

  • Kód UT WoS článku

    000430983700004

  • EID výsledku v databázi Scopus