Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Progress in breeding of spring barley for malting quality in the Breeding Station Hrubcice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000052" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000052 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/03/04.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2017/03/04.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201715" target="_blank" >10.18832/kp201715</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Progress in breeding of spring barley for malting quality in the Breeding Station Hrubcice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The study assesses the quality of spring barley malting varieties bred in the Breeding Station in Hrubčice. After 60 years of breeding, extract content, the level of relative extract at 45 °C, and Kolbach index increased by 2.2, 2.4, and 4.2 percentage points respectively. Diastatic power increased by 60.6 WK units. Wort quality improved by 2.8 percentage points and the friability level by 6.8 percentage points; β-glucan content in wort reduced by 23.0 mg/l but this was not statistically signifi cant. The varieties contributed to the improvement of extract content in wort from 12.34%, to the level of relative extract at 45 °C from 4.84% and Kolbach index from 2.35%.The value of diastatic power was affected by the variety from 23.44% and wort quality from 11.25%. The degradation of cell walls was affected by the variety from 11.42% while β-glucan content from 6.36%.

  • Název v anglickém jazyce

    Progress in breeding of spring barley for malting quality in the Breeding Station Hrubcice

  • Popis výsledku anglicky

    The study assesses the quality of spring barley malting varieties bred in the Breeding Station in Hrubčice. After 60 years of breeding, extract content, the level of relative extract at 45 °C, and Kolbach index increased by 2.2, 2.4, and 4.2 percentage points respectively. Diastatic power increased by 60.6 WK units. Wort quality improved by 2.8 percentage points and the friability level by 6.8 percentage points; β-glucan content in wort reduced by 23.0 mg/l but this was not statistically signifi cant. The varieties contributed to the improvement of extract content in wort from 12.34%, to the level of relative extract at 45 °C from 4.84% and Kolbach index from 2.35%.The value of diastatic power was affected by the variety from 23.44% and wort quality from 11.25%. The degradation of cell walls was affected by the variety from 11.42% while β-glucan content from 6.36%.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1310091" target="_blank" >QJ1310091: Sladovnický ječmen pro</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    126–133

  • Kód UT WoS článku

    000430984600004

  • EID výsledku v databázi Scopus