Porůstání, nebezpečí sklizně 2016
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000081" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000081 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Porůstání, nebezpečí sklizně 2016
Popis výsledku v původním jazyce
V průběhu skladování naklíčená zrna postupně odumírají – snižuje se klíčivost. Snižuje se friabilita sladu a zvyšuje se výskyt celosklovitých zrn a polosklovitých zrn ve sladu, zvyšuje se obsah beta-glukanů ve sladině. Porostlost je často spojována s výskytem zákalu sladiny a nižší úrovní rozluštění. Přednáška: Psota, V.: Porůstání, nebezpečí sklizně 2016. Sladovna Bernard, a.s. 1. 3. 2017, Rajhrad.
Název v anglickém jazyce
Sprouting, risk of harvest 2016
Popis výsledku anglicky
During storage, sprouted grains gradually dwindle - germination decreases. The friability of malt decreases and the incidence of whole-grain and semi-round grains in malt increases, the content of beta-glucan in the wort increases. Sprouting is often associated with wilt turbidity and lower levels of degradation. Lecture: Psota, V .: Sprouting, risk of harvest 2016. Bernard malt-house, a.s. 1. 3. 2017, Rajhrad.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů