Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porůstání, nebezpečí sklizně 2016

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F17%3AN0000081" target="_blank" >RIV/60193697:_____/17:N0000081 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porůstání, nebezpečí sklizně 2016

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V průběhu skladování naklíčená zrna postupně odumírají – snižuje se klíčivost. Snižuje se friabilita sladu a zvyšuje se výskyt celosklovitých zrn a polosklovitých zrn ve sladu, zvyšuje se obsah beta-glukanů ve sladině. Porostlost je často spojována s výskytem zákalu sladiny a nižší úrovní rozluštění. Přednáška: Psota, V.: Porůstání, nebezpečí sklizně 2016. Sladovna Bernard, a.s. 1. 3. 2017, Rajhrad.

  • Název v anglickém jazyce

    Sprouting, risk of harvest 2016

  • Popis výsledku anglicky

    During storage, sprouted grains gradually dwindle - germination decreases. The friability of malt decreases and the incidence of whole-grain and semi-round grains in malt increases, the content of beta-glucan in the wort increases. Sprouting is often associated with wilt turbidity and lower levels of degradation. Lecture: Psota, V .: Sprouting, risk of harvest 2016. Bernard malt-house, a.s. 1. 3. 2017, Rajhrad.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů