Brewing microbiology - Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods for their detection - Part 1
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000004" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000004 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/01/03.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/01/03.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201804" target="_blank" >10.18832/kp201804</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Brewing microbiology - Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods for their detection - Part 1
Popis výsledku v původním jazyce
Significant brewery species of micrococcus were reclassified to the genus Kocuria: Kocuria kristinae (previously Micrococcus kristinae) and Kocuria varians (previously Micrococcus varians). Bacteria of genus Kocuria belong to less risky microbial contaminants of beer and brewery plant. Species Kocuria kristinae may exceptionally cause beer spoilage. Significant is their misplacement for pediococci. Here we present an overview of basic morphological and physiological properties of Kocuria (Micrococcus) species and describe their harmfulness in the brewing process
Název v anglickém jazyce
Brewing microbiology - Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods for their detection - Part 1
Popis výsledku anglicky
Significant brewery species of micrococcus were reclassified to the genus Kocuria: Kocuria kristinae (previously Micrococcus kristinae) and Kocuria varians (previously Micrococcus varians). Bacteria of genus Kocuria belong to less risky microbial contaminants of beer and brewery plant. Species Kocuria kristinae may exceptionally cause beer spoilage. Significant is their misplacement for pediococci. Here we present an overview of basic morphological and physiological properties of Kocuria (Micrococcus) species and describe their harmfulness in the brewing process
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný Průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
10-13
Kód UT WoS článku
000426115200003
EID výsledku v databázi Scopus
—