Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Brewing microbiology – bacteria of genus Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods of their detection

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000029" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000029 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Brewing microbiology – bacteria of genus Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods of their detection

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Significant brewery species of micrococcus were reclassified to the genus Kocuria: Kocuria kristinae (previously Micrococcus kristinae) and Kocuria varians (previously Micrococcus varians). Bacteria of genus Kocuria belong to less risky microbial contaminants of beer and brewery plant. Species Kocuria kristinae may exceptionally cause beer spoilage. Significant is their misplacement for pediococci. Here we present an overview of basic morphological and physiological properties of Kocuria (Micrococcus) species and describe their harmfulness in the brewing process. The usefulness of selected culture media in the brewery laboratory was evaluated. Photographs of representative bacterial colonies on various media are presented. Poster at 2018 School of Fermentation Technology, Andrychow, Poland, 2018.

  • Název v anglickém jazyce

    Brewing microbiology – bacteria of genus Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods of their detection

  • Popis výsledku anglicky

    Significant brewery species of micrococcus were reclassified to the genus Kocuria: Kocuria kristinae (previously Micrococcus kristinae) and Kocuria varians (previously Micrococcus varians). Bacteria of genus Kocuria belong to less risky microbial contaminants of beer and brewery plant. Species Kocuria kristinae may exceptionally cause beer spoilage. Significant is their misplacement for pediococci. Here we present an overview of basic morphological and physiological properties of Kocuria (Micrococcus) species and describe their harmfulness in the brewing process. The usefulness of selected culture media in the brewery laboratory was evaluated. Photographs of representative bacterial colonies on various media are presented. Poster at 2018 School of Fermentation Technology, Andrychow, Poland, 2018.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů