Brewing microbiology – bacteria of genus Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods of their detection
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000029" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000029 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Brewing microbiology – bacteria of genus Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods of their detection
Popis výsledku v původním jazyce
Significant brewery species of micrococcus were reclassified to the genus Kocuria: Kocuria kristinae (previously Micrococcus kristinae) and Kocuria varians (previously Micrococcus varians). Bacteria of genus Kocuria belong to less risky microbial contaminants of beer and brewery plant. Species Kocuria kristinae may exceptionally cause beer spoilage. Significant is their misplacement for pediococci. Here we present an overview of basic morphological and physiological properties of Kocuria (Micrococcus) species and describe their harmfulness in the brewing process. The usefulness of selected culture media in the brewery laboratory was evaluated. Photographs of representative bacterial colonies on various media are presented. Poster at 2018 School of Fermentation Technology, Andrychow, Poland, 2018.
Název v anglickém jazyce
Brewing microbiology – bacteria of genus Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods of their detection
Popis výsledku anglicky
Significant brewery species of micrococcus were reclassified to the genus Kocuria: Kocuria kristinae (previously Micrococcus kristinae) and Kocuria varians (previously Micrococcus varians). Bacteria of genus Kocuria belong to less risky microbial contaminants of beer and brewery plant. Species Kocuria kristinae may exceptionally cause beer spoilage. Significant is their misplacement for pediococci. Here we present an overview of basic morphological and physiological properties of Kocuria (Micrococcus) species and describe their harmfulness in the brewing process. The usefulness of selected culture media in the brewery laboratory was evaluated. Photographs of representative bacterial colonies on various media are presented. Poster at 2018 School of Fermentation Technology, Andrychow, Poland, 2018.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů