Brewing microbiology – Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods for their detection – part 2
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000009" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000009 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/04/01.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/04/01.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201820" target="_blank" >10.18832/kp201820</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Brewing microbiology – Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods for their detection – part 2
Popis výsledku v původním jazyce
This publication is a sequel to the study Microbiology of brewing – Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods for their detection – part 1 (Matoulková and Kubizniaková, Kvasny Průmysl 64(1): 10–13, 2018). Growth was monitored in a set of 8 strains of Kocuria and Micrococcus on solidified culture media, e.g. MRS agar and its various modifications, the media Raka-Ray, NBB, UBA, etc. Under aerobic conditions, most strains of Kocuria were able to grow on UBA agar, which is designed to detect beer harmful microorganisms. Thus there is a higher likelihood of confusion of Kocuria with more risky Pediococcus and vice versa in laboratories, which do not apply anaerobic incubation conditions to detect lactic acid bacteria.
Název v anglickém jazyce
Brewing microbiology – Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods for their detection – part 2
Popis výsledku anglicky
This publication is a sequel to the study Microbiology of brewing – Kocuria (Micrococcus) and cultivation methods for their detection – part 1 (Matoulková and Kubizniaková, Kvasny Průmysl 64(1): 10–13, 2018). Growth was monitored in a set of 8 strains of Kocuria and Micrococcus on solidified culture media, e.g. MRS agar and its various modifications, the media Raka-Ray, NBB, UBA, etc. Under aerobic conditions, most strains of Kocuria were able to grow on UBA agar, which is designed to detect beer harmful microorganisms. Thus there is a higher likelihood of confusion of Kocuria with more risky Pediococcus and vice versa in laboratories, which do not apply anaerobic incubation conditions to detect lactic acid bacteria.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
156-160
Kód UT WoS článku
000441810800001
EID výsledku v databázi Scopus
—