Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2017
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000013" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000013 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/03/02.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/03/02.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201818" target="_blank" >10.18832/kp201818</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2017
Popis výsledku v původním jazyce
After completing the state varietal tests, the spring barley malting varieties Accordine, Esma, IS Maltigo, KWS Amadora, LG Lodestar, and Pop were registered in the Slovak Republic. Extract content in malt dry matter in the studied varieties was high, moving in the scope of 82.8 – 84.2%. The varieties had optimal to strong proteolytic modifi cation (Kolbach index 48.3 – 53.9%). Amylolytic and cytolytic modification was also at the optimal level. Wort quality was optimal (apparent fi nal attenuation 82.7 – 83.9 %). The studied varieties gave clear wort, with the exception of the variety Accordine in which weakly opalizing wort was also detected. In addition, non-malting spring barley variety Ovation was also registered.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2017
Popis výsledku anglicky
After completing the state varietal tests, the spring barley malting varieties Accordine, Esma, IS Maltigo, KWS Amadora, LG Lodestar, and Pop were registered in the Slovak Republic. Extract content in malt dry matter in the studied varieties was high, moving in the scope of 82.8 – 84.2%. The varieties had optimal to strong proteolytic modifi cation (Kolbach index 48.3 – 53.9%). Amylolytic and cytolytic modification was also at the optimal level. Wort quality was optimal (apparent fi nal attenuation 82.7 – 83.9 %). The studied varieties gave clear wort, with the exception of the variety Accordine in which weakly opalizing wort was also detected. In addition, non-malting spring barley variety Ovation was also registered.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
111-116
Kód UT WoS článku
000436575400002
EID výsledku v databázi Scopus
—