Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2017

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000013" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000013 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/03/02.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/03/02.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201818" target="_blank" >10.18832/kp201818</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2017

  • Popis výsledku v původním jazyce

    After completing the state varietal tests, the spring barley malting varieties Accordine, Esma, IS Maltigo, KWS Amadora, LG Lodestar, and Pop were registered in the Slovak Republic. Extract content in malt dry matter in the studied varieties was high, moving in the scope of 82.8 – 84.2%. The varieties had optimal to strong proteolytic modifi cation (Kolbach index 48.3 – 53.9%). Amylolytic and cytolytic modification was also at the optimal level. Wort quality was optimal (apparent fi nal attenuation 82.7 – 83.9 %). The studied varieties gave clear wort, with the exception of the variety Accordine in which weakly opalizing wort was also detected. In addition, non-malting spring barley variety Ovation was also registered.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2017

  • Popis výsledku anglicky

    After completing the state varietal tests, the spring barley malting varieties Accordine, Esma, IS Maltigo, KWS Amadora, LG Lodestar, and Pop were registered in the Slovak Republic. Extract content in malt dry matter in the studied varieties was high, moving in the scope of 82.8 – 84.2%. The varieties had optimal to strong proteolytic modifi cation (Kolbach index 48.3 – 53.9%). Amylolytic and cytolytic modification was also at the optimal level. Wort quality was optimal (apparent fi nal attenuation 82.7 – 83.9 %). The studied varieties gave clear wort, with the exception of the variety Accordine in which weakly opalizing wort was also detected. In addition, non-malting spring barley variety Ovation was also registered.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvasný průmysl

  • ISSN

    0023-5830

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    111-116

  • Kód UT WoS článku

    000436575400002

  • EID výsledku v databázi Scopus