Barley varieties registered in the Slovak Republic after the harvest of 2019
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F20%3AN0000006" target="_blank" >RIV/60193697:_____/20:N0000006 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/216" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/216</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.66.255" target="_blank" >10.18832/kp2019.66.255</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic after the harvest of 2019
Popis výsledku v původním jazyce
This study presents the results of malting quality and agronomic characters obtained within state varietal tests of malting barley in the Slovak Republic. After the harvest of 2019, new spring malting barley varieties of Avus, Bernet, and LG Nabuco were registered. The spring barley varieties provided malt with extract content above 83%. All varieties degraded nitrogenous substances easily. The values of Kolbach index ranged from 47.5 to 49.5%. Diastatic power was at the optimal level and moved above the level of 300 WK un. in all the studied varieties. Also, cell wall degradation was optimal and friability was higher than 90%. Content of β-glucans in wort reached favourable values (72–141 mg/l). Quality of wort characterized by apparent final attenuation was at the above average value to the optimal level (81–81.8%) in the studied spring barley varieties.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic after the harvest of 2019
Popis výsledku anglicky
This study presents the results of malting quality and agronomic characters obtained within state varietal tests of malting barley in the Slovak Republic. After the harvest of 2019, new spring malting barley varieties of Avus, Bernet, and LG Nabuco were registered. The spring barley varieties provided malt with extract content above 83%. All varieties degraded nitrogenous substances easily. The values of Kolbach index ranged from 47.5 to 49.5%. Diastatic power was at the optimal level and moved above the level of 300 WK un. in all the studied varieties. Also, cell wall degradation was optimal and friability was higher than 90%. Content of β-glucans in wort reached favourable values (72–141 mg/l). Quality of wort characterized by apparent final attenuation was at the above average value to the optimal level (81–81.8%) in the studied spring barley varieties.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
66
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
255-260
Kód UT WoS článku
000527263700003
EID výsledku v databázi Scopus
—