Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Barley varieties registered in the Czech Republic after the harvest 2023

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F24%3AN0000018" target="_blank" >RIV/60193697:_____/24:N0000018 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/310" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/310</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2024.70.895" target="_blank" >10.18832/kp2024.70.895</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Barley varieties registered in the Czech Republic after the harvest 2023

  • Popis výsledku v původním jazyce

    After the 2023 harvest, four varieties of spring barley were registered in the Czech Republic. The malting quality was determined in three varieties. After four years of testing, LG Tuplak was registered. After three years of testing, the spring barley varieties LG Lokal, Sting, and the non-malting variety Ranee were registered. LG Tuplak and LG Lokal showed low activity of proteolytic and cytolytic enzymes and a low level of apparent final attenuation and thus fulfilled the conditions for varieties recommended for the production of beer with the protected geographical indication 'České pivo'. The spring barley variety Sting showed very good malting quality. It provided a sweet wort with a rich extract content in malt dry matter (above 83%). Proteolytic modification was optimal to higher in this variety. Cell wall degradation was at an optimal level in the Sting variety. The varieties tested gave clear to opalescent sweet wort.

  • Název v anglickém jazyce

    Barley varieties registered in the Czech Republic after the harvest 2023

  • Popis výsledku anglicky

    After the 2023 harvest, four varieties of spring barley were registered in the Czech Republic. The malting quality was determined in three varieties. After four years of testing, LG Tuplak was registered. After three years of testing, the spring barley varieties LG Lokal, Sting, and the non-malting variety Ranee were registered. LG Tuplak and LG Lokal showed low activity of proteolytic and cytolytic enzymes and a low level of apparent final attenuation and thus fulfilled the conditions for varieties recommended for the production of beer with the protected geographical indication 'České pivo'. The spring barley variety Sting showed very good malting quality. It provided a sweet wort with a rich extract content in malt dry matter (above 83%). Proteolytic modification was optimal to higher in this variety. Cell wall degradation was at an optimal level in the Sting variety. The varieties tested gave clear to opalescent sweet wort.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ PRŮMYSL

  • ISSN

    2570-8619

  • e-ISSN

    2570-8619

  • Svazek periodika

    70

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    895-904

  • Kód UT WoS článku

    001257482400001

  • EID výsledku v databázi Scopus