Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sbírka pivovarských mikrorganizmů RIBM 655

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000027" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sbírka pivovarských mikrorganizmů RIBM 655

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Sbírka pivovarských mikroorganizmů RIBM 655, která uchovává kulturní pivovarské kvasinky spodního i svrchního kvašení. Dále jsou ve sbírce vedeny kmeny mikroorganizmů kontaminujících pivo a pivovarský provoz - divoké kvasinky (Saccharomyces, non-Saccharomyces), mléčné bakterie a striktně anaerobní bakterie. Mikroorganizmy jsou uchovány pomocí metody kryoprezervace, na šikmých agarech (kvasinky) a zamraženy v mléce při -20°C (mléčné bakterie). Přednáška, Rada genetických zdrojů mikroorganismů a drobných živočichů hospodářského významu, Praha, 2018.

  • Název v anglickém jazyce

    The Collection of brewing microorganisms RIBM 655

  • Popis výsledku anglicky

    The Collection of brewer's microorganisms RIBM 655, which keeps the culture brewer's yeast of the lager and top fermentation. In addition, the collection contains strains, which contaminate beer and brewing plans (wild yeast - Saccharomyces, non-Saccharomyces, lactic acid bacteria and strictly anaerobic bacteria). The microorganisms are preserved using the cryopreservation method, on oblique agar (yeast) and frozen in milk at -20 °C (lactic bacteria). Lecture, Council of genetic resources of microorganisms and small animals of economic importance, Praha, 2018.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10606 - Microbiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů