Sbírka pivovarských mikrorganizmů RIBM 655
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000027" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000027 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sbírka pivovarských mikrorganizmů RIBM 655
Popis výsledku v původním jazyce
Sbírka pivovarských mikroorganizmů RIBM 655, která uchovává kulturní pivovarské kvasinky spodního i svrchního kvašení. Dále jsou ve sbírce vedeny kmeny mikroorganizmů kontaminujících pivo a pivovarský provoz - divoké kvasinky (Saccharomyces, non-Saccharomyces), mléčné bakterie a striktně anaerobní bakterie. Mikroorganizmy jsou uchovány pomocí metody kryoprezervace, na šikmých agarech (kvasinky) a zamraženy v mléce při -20°C (mléčné bakterie). Přednáška, Rada genetických zdrojů mikroorganismů a drobných živočichů hospodářského významu, Praha, 2018.
Název v anglickém jazyce
The Collection of brewing microorganisms RIBM 655
Popis výsledku anglicky
The Collection of brewer's microorganisms RIBM 655, which keeps the culture brewer's yeast of the lager and top fermentation. In addition, the collection contains strains, which contaminate beer and brewing plans (wild yeast - Saccharomyces, non-Saccharomyces, lactic acid bacteria and strictly anaerobic bacteria). The microorganisms are preserved using the cryopreservation method, on oblique agar (yeast) and frozen in milk at -20 °C (lactic bacteria). Lecture, Council of genetic resources of microorganisms and small animals of economic importance, Praha, 2018.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů