Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Heterocyclic compounds and their changes during brewing process

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000041" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000041 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Heterocyclic compounds and their changes during brewing process

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Poster. The aim of this work was to monitor the changes of nitrogen heterocyclic compounds (NHC), and oxygen heterocyclic compounds (OHC) concentrations during beer production, the influence of the technology used and also the influence of heterocycles on the final beer sensory profile. The content of heterocyclic compounds in beer is higher if colour or caramel malt is used. The amount of nitrogen containing heterocyclic compounds decreases during fermentation, and the amount of oxygen containing heterocycles increases during wort boiling and fermentation. The used technology (hop addition, HGB) can influence the profile of heterocycles in wort. Brewing of beer with the same colour from different types of malt results into different sensory profile. The correlation was found between some heterocycles concentration and flavors in beer (caramel, roasted, burnt, etc.). 13th International Trends in Brewing, 8-12 April 2018, Ghent, Belgium.

  • Název v anglickém jazyce

    Heterocyclic compounds and their changes during brewing process

  • Popis výsledku anglicky

    Poster. The aim of this work was to monitor the changes of nitrogen heterocyclic compounds (NHC), and oxygen heterocyclic compounds (OHC) concentrations during beer production, the influence of the technology used and also the influence of heterocycles on the final beer sensory profile. The content of heterocyclic compounds in beer is higher if colour or caramel malt is used. The amount of nitrogen containing heterocyclic compounds decreases during fermentation, and the amount of oxygen containing heterocycles increases during wort boiling and fermentation. The used technology (hop addition, HGB) can influence the profile of heterocycles in wort. Brewing of beer with the same colour from different types of malt results into different sensory profile. The correlation was found between some heterocycles concentration and flavors in beer (caramel, roasted, burnt, etc.). 13th International Trends in Brewing, 8-12 April 2018, Ghent, Belgium.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů