Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Suppression of fungal contamination by Pythium oligandrum during malting of barley

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000066" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000066 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22330/18:43915566 RIV/67985858:_____/18:00507060

  • Výsledek na webu

    <a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.518" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jib.518</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1002/jib.518" target="_blank" >10.1002/jib.518</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Suppression of fungal contamination by Pythium oligandrum during malting of barley

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fungal contamination of malting barley can contribute mycotoxins and potentially compromise beer quality. Several physical, chemical and biological treatments during the malting process have been developed to decrease fungal contamination. Antifungal treatments using microorganisms are desirable because they typically exhibit environmental sensitivity and sustainability, but their efficiency can be affected by the complexity of microbial interactions, as well as by undesirable side effects. We therefore sought a more effective bio-fungicide that is applicable in the malting process. This work describes the application of RT-PCR to quantify the anti-fungal potential of oomycetes Pythium oligandrum on barley naturally or artificially contaminated with three Fusarium species. The suppression of fungal contamination by P. oligandrum during malting was statistically more effective than by Geotrichum candidum, with the exception of barley artificially contaminated with Fusarium oxysporum. For P. oligandrum, addition into the third steeping water was significantly more effective than application at the beginning of germination.

  • Název v anglickém jazyce

    Suppression of fungal contamination by Pythium oligandrum during malting of barley

  • Popis výsledku anglicky

    Fungal contamination of malting barley can contribute mycotoxins and potentially compromise beer quality. Several physical, chemical and biological treatments during the malting process have been developed to decrease fungal contamination. Antifungal treatments using microorganisms are desirable because they typically exhibit environmental sensitivity and sustainability, but their efficiency can be affected by the complexity of microbial interactions, as well as by undesirable side effects. We therefore sought a more effective bio-fungicide that is applicable in the malting process. This work describes the application of RT-PCR to quantify the anti-fungal potential of oomycetes Pythium oligandrum on barley naturally or artificially contaminated with three Fusarium species. The suppression of fungal contamination by P. oligandrum during malting was statistically more effective than by Geotrichum candidum, with the exception of barley artificially contaminated with Fusarium oxysporum. For P. oligandrum, addition into the third steeping water was significantly more effective than application at the beginning of germination.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LD13018" target="_blank" >LD13018: Vlastnosti fázového rozhraní - jejich měření a jejich vliv na chování makroskopických toků</a><br>

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of The Institute of Brewing

  • ISSN

    0046-9750

  • e-ISSN

    2050-0416

  • Svazek periodika

    124

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    336-340

  • Kód UT WoS článku

    000449330600003

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85053441565