Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Porostlost zrna ječmene a její vliv na klíčivost

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000086" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000086 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Porostlost zrna ječmene a její vliv na klíčivost

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Pro hodnocení byly použity vzorky z území České republiky a sklizňového roku 2016. Porostlost zrna ječmene byla hodnocena číslem poklesu, na základě kterého byly vzorky rozděleny na porostlé (číslo poklesu nižší než 220 s) a neporostlé. Klíčivost byla stanovena metodou EBC v roztoku peroxidu vodíku současně se stanovením čísla poklesu. Klíčivost byla následně stanovována v pravidelných časových intervalech. Statisticky průkazný rozdíl v klíčivosti zrna mezi skupinou vzorků porostlých a neporostlých byl zjištěn po 9 měsících od prvního stanovení. Vysoce statisticky průkazný rozdíl mezi hodnocenými skupinami byl zjištěn 12 měsíců od prvního stanovení klíčivosti.

  • Název v anglickém jazyce

    Sprouting and its effect on the germination capacity

  • Popis výsledku anglicky

    Samples from the territory of the Czech Republic from harvest year 2016 were used for the evaluation. Barley grain sprouting was assessed based on the falling number, the samples were either classified as sprouted (the falling number lower than 220 s) or non-sprouted. The germination capacity was assessed with the EBC method in hydrogen peroxide solution and the falling number. The germination capacity was subsequently determined in the regular intervals. Statistically significant difference in the germination capacity of grain between the group of sprouted samples and non-sprouted samples was recorded nine months from the first determination. Highly statistically significant difference between the assessed groups was detected 12 months from the first determination of the germination capacity.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    LXVI

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    423-426

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus