Factors affecting the polyphenol compounds and antiradical activity of hops: Long-term study of Czech hop varieties
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F18%3AN0000094" target="_blank" >RIV/60193697:_____/18:N0000094 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43210/18:43914950 RIV/00216208:11310/18:10391637
Výsledek na webu
<a href="https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/07.pdf" target="_blank" >https://www.kvasnyprumysl.cz/pdfs/kpr/2018/06/07.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp201839" target="_blank" >10.18832/kp201839</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Factors affecting the polyphenol compounds and antiradical activity of hops: Long-term study of Czech hop varieties
Popis výsledku v původním jazyce
Hops is a source of a number of polyphenol substances important in terms of both brewery and health benefits. Many of these are antioxidants with a preventative effect on life-style diseases, cardiovascular and cancer diseases. A five-year study of the content of polyphenol substances of Czech hop varieties by group methods (total polyphenols, anthocyanogens, flavonoids, prenylflavonoids) has shown that the content and profile of polyphenols is varietal-specific, but also depends on the harvest year and other factors. The ratio of the content of polyphenols in the head mass and the alpha acids alongside the variety strongly depends on the vintage year, which affects the number of polyphenols in the hopping dose. The dependence of the DPPH antiradical activity on all polyphenol groups except prenylflavonoids has been demonstrated.
Název v anglickém jazyce
Factors affecting the polyphenol compounds and antiradical activity of hops: Long-term study of Czech hop varieties
Popis výsledku anglicky
Hops is a source of a number of polyphenol substances important in terms of both brewery and health benefits. Many of these are antioxidants with a preventative effect on life-style diseases, cardiovascular and cancer diseases. A five-year study of the content of polyphenol substances of Czech hop varieties by group methods (total polyphenols, anthocyanogens, flavonoids, prenylflavonoids) has shown that the content and profile of polyphenols is varietal-specific, but also depends on the harvest year and other factors. The ratio of the content of polyphenols in the head mass and the alpha acids alongside the variety strongly depends on the vintage year, which affects the number of polyphenols in the hopping dose. The dependence of the DPPH antiradical activity on all polyphenol groups except prenylflavonoids has been demonstrated.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvasný průmysl
ISSN
0023-5830
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
323-330
Kód UT WoS článku
000453334600007
EID výsledku v databázi Scopus
—