Barley varieties registered in the Czech Republic after harvest 2018
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000021" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000021 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/93" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/93</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.97" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.97</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic after harvest 2018
Popis výsledku v původním jazyce
This study presents the results of malting quality and agronomic characters obtained within three-year testing of barley varieties for the registration in the Czech Republic. New spring barley malting varieties rich in extract, i.e. Cosmopolitan, Ismena, Klarinette, Laureate, LG Aurus, and Runner were registered after the 2018 harvest. The extract of the varieties Cosmopolitan, Laureate, and LG Aurus was higher than 83%. The values of Kolbach index, diastatic power and apparent final attenuation were at the above-average to optimal level. The level of cytolytic modification was at the above-average to optimal level with the exception of the variety Runner which exhibited higher β-glucan content in wort (192 mg/l). In addition, non-malting varieties of winter six-row barley Azrah, Impala, Journey, Laurin, SU Jule, and a hybrid variety SU Hylona were registered.
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Czech Republic after harvest 2018
Popis výsledku anglicky
This study presents the results of malting quality and agronomic characters obtained within three-year testing of barley varieties for the registration in the Czech Republic. New spring barley malting varieties rich in extract, i.e. Cosmopolitan, Ismena, Klarinette, Laureate, LG Aurus, and Runner were registered after the 2018 harvest. The extract of the varieties Cosmopolitan, Laureate, and LG Aurus was higher than 83%. The values of Kolbach index, diastatic power and apparent final attenuation were at the above-average to optimal level. The level of cytolytic modification was at the above-average to optimal level with the exception of the variety Runner which exhibited higher β-glucan content in wort (192 mg/l). In addition, non-malting varieties of winter six-row barley Azrah, Impala, Journey, Laurin, SU Jule, and a hybrid variety SU Hylona were registered.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
97-105
Kód UT WoS článku
000474881600002
EID výsledku v databázi Scopus
—