Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2018
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000022" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000022 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/62" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/62</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.106" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.106</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2018
Popis výsledku v původním jazyce
We present the malting quality and agronomic characters data obtained within a three-year testing of barley varieties for the registration in the Slovak Republic. After harvest 2018, new spring barley malting varieties Chimbon, Laureate and LG Aurus were registered. The extract content in dry matter in the studied varieties was high and ranged from 83.1–83.5%. The varieties had strong proteolytic modification (Kolbach index 49.5–50.7%). Amylolytic and cytolytic modification was at the optimal level. Wort quality was optimal (apparent final attenuation 81.5–82.2%).
Název v anglickém jazyce
Barley varieties registered in the Slovak Republic after harvest 2018
Popis výsledku anglicky
We present the malting quality and agronomic characters data obtained within a three-year testing of barley varieties for the registration in the Slovak Republic. After harvest 2018, new spring barley malting varieties Chimbon, Laureate and LG Aurus were registered. The extract content in dry matter in the studied varieties was high and ranged from 83.1–83.5%. The varieties had strong proteolytic modification (Kolbach index 49.5–50.7%). Amylolytic and cytolytic modification was at the optimal level. Wort quality was optimal (apparent final attenuation 81.5–82.2%).
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
106-110
Kód UT WoS článku
000474881600003
EID výsledku v databázi Scopus
—