Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Komplexní pohled na chování polyfenolových látek při chmelovaru

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000027" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000027 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Komplexní pohled na chování polyfenolových látek při chmelovaru

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V pilotních varních pokusech (200 l) světlého českého ležáku bylo testováno 7 variant chme-lovaru (atmosférický, tlakový, dynamický tlakový, chmelení peletami, CO2 extraktem a kombinací obou). Byla sledováno dynamika extrakce různých skupin polyfenolových látek při chmelovaru, změn a transferu do mladiny a dále do piva. Prenylflavonoidy, flavanoly, flavonoly a jejich glykosi-dy byly stanoveny metodou kapalinové chromatografie ve spojení s hmotnostní spektrometrií s vysokým rozlišením (LC-HR/MS) s přípravou vzorků metodou QuEChERS.

  • Název v anglickém jazyce

    Complex insight into the behavior of polyphenol compounds in wort boiling

  • Popis výsledku anglicky

    In the pilot brewing trials (200 l) of pale Czech lager, 7 variants of the wort boiling were tested (atmospheric, low-pressure, dynamic low-pressure, pellet hopping, CO2 extract and a combination of both). The dynamics of extraction of various groups of polyphenol compounds during the wortboiling, changes and transfer to the wort and further to beer was studied. Prenylflavonoids, flavanols, flavonols and their glycosides were determined by liquid chromatography method coupled with high resolution mass spectrometry (LC-HR / MS) with sample preparation by the QuEChERS method.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    KVASNÝ

  • ISSN

    2571-3868

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    1

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    3-11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus