Proteomic Analysis of Wort with Focus on Potential Differentiation of Malting Barley Cultivars
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000054" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000054 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/208" target="_blank" >http://www.kvasnyprumysl.eu/index.php/kp/article/view/208</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.18832/kp2019.65.186" target="_blank" >10.18832/kp2019.65.186</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Proteomic Analysis of Wort with Focus on Potential Differentiation of Malting Barley Cultivars
Popis výsledku v původním jazyce
We analyzed the profile of malt proteins in boiled wort preparations using liquid chromatography coupled to high resolution mass spectrometry. Proteins detected in 9 different malt barley cultivars were identified. We probed proteins for post-translational modifications, namely glycation. Differential analysis of the wort proteomes provided insight into the effect of malting barley cultivar as well as location of cultivation. The results suggest that proteome analysis of wort samples could allow for identification/classification of malting barley cultivars used in wort production.
Název v anglickém jazyce
Proteomic Analysis of Wort with Focus on Potential Differentiation of Malting Barley Cultivars
Popis výsledku anglicky
We analyzed the profile of malt proteins in boiled wort preparations using liquid chromatography coupled to high resolution mass spectrometry. Proteins detected in 9 different malt barley cultivars were identified. We probed proteins for post-translational modifications, namely glycation. Differential analysis of the wort proteomes provided insight into the effect of malting barley cultivar as well as location of cultivation. The results suggest that proteome analysis of wort samples could allow for identification/classification of malting barley cultivars used in wort production.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
10406 - Analytical chemistry
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TE02000177" target="_blank" >TE02000177: Centrum pro inovativní využití a posílení konkurenceschopnosti českých pivovarských surovin a výrobků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
KVASNÝ PRŮMYSL
ISSN
2570-8619
e-ISSN
2570-8619
Svazek periodika
65
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
186-191
Kód UT WoS článku
000505933000003
EID výsledku v databázi Scopus
—